Kızılkan, kombi ve şofbenlerin bulunduğu alanlardaki havalandırma boşluklarının kapatılmaması gerektiğini belirterek, "Ortamın oksijen seviyesinin düşmesi istenmeyen sonuçlara yol açabilir. Kombi ve şofben bakımlarının düzenli yapılması büyük önem taşıyor. Ayrıca elektrikli ısıtıcı kullanılıyorsa sensörlü modeller tercih edilmeli, çünkü elektrik yüklenmesi şalterlerin atmasına veya cihazların arızalanmasına neden olabilir," dedi.

Baca Temizliği Hayat Kurtarır

Katı yakıt kullanımının yaygınlaşacağı kış aylarına girerken, Kızılkan baca temizliğine dikkat çekti. "Bacaların yaz aylarında temizlenmesi çok önemli. Kuşların bacalara düşmesi ya da baca içinde biriken malzemeler tıkanıklık yaparak geri tepmelere neden olabilir. Bu da ortamdaki oksijen seviyesini düşürerek ciddi zehirlenmelere yol açabilir," uyarısında bulundu.

Çankaya’da Çocuklar Hayvan Sevgisiyle Yetişiyor Çankaya’da Çocuklar Hayvan Sevgisiyle Yetişiyor

Sobayı Üstten Yakma Tekniğiyle Kullanın

Soba kurulumunda dikkat edilmesi gerekenleri sıralayan Kızılkan, "Soba kurulurken baca temizliği mutlaka yapılmalı. S borularının sayısı düşük tutulmalı ve boruların yerleştirildiği alanlar kısa bağlantılarla yapılmalıdır. Ayrıca kömür yakıyorsanız, üstten yakma tekniğini kullanarak tutuşturma yapın. Kesinlikle tiner, benzin gibi kolay yanıcı maddeler kullanılmamalı," ifadelerini kullandı.

Kızılkan, soba borularının 2-3 ayda bir kontrol edilmesi ve temizlenmesinin de büyük önem taşıdığını belirterek, baca ve soba bakımlarının ihmal edilmemesi gerektiğini hatırlattı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı