AK Parti Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci istifa etti: 'Bir adli soruşturmada oğlumun da adının geçtiğini öğrenmiş bulunmaktayım' AK Parti Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci istifa etti: 'Bir adli soruşturmada oğlumun da adının geçtiğini öğrenmiş bulunmaktayım'

İYİ Parti’de 14 Mayıs seçimlerinden hemen sonra başlayan yaprak dökümü, yerel seçime ittifaksız girileceği kararının ardından hız kazandı. İstifa açıklamaları peş peşe gelirken, kuruluşundan bu yana üst düzey görevler almış pek çok isim parti ile yollarını ayırdı. Disipline sevk edilerek veya istifası istenerek partiden uzaklaştırılan isimlerin sayısı da arttı.

İstifa edenlerin bazıları yeni parti kurma yoluna giderken, bazıları ise taraf değiştirdi. CHP’nin yerel seçimlerde işbirliği teklifinin reddedilmesi, İYİ Parti içindeki kırılmaları daha da derinleştirdi.

Seçimlerde beklenen sonucu alamayan İYİ Parti, Genel Başkan seçimlerine gitti. Meral Akşener dönemi sona ererken, yerine Müsavat Dervişoğlu geçti ve yeni bir dönem başladı. Ancak, parti içindeki istifalar halen devam ediyor.

İSTANBUL İLÇE BAŞKANI DA İSTİFA ETTİ

İYİ Parti’de yaşanan yaprak dökümü devam ediyor. Son olarak Bakırköy İlçe Başkanı Avukat Çağlar Derin, istifa haberini duyurdu. Derin, istifa açıklamasında şunları söyledi:

"KAMUOYUNA DUYURULUR
İyi Parti Bakırköy İlçe Başkanlığının 08 Kasım 2023 tarihinden beri icra etmekte olduğum İlçe Başkanı görevimden ve İyi Parti üyeliğinden gördüğüm lüzum Üzerine istifa ediyorum. Öncelikle özveriyle gece gündüz demeden birlikte çalıştığım yönetim kuruluma, gençlik kollarımıza ve partili, partisiz bugüne kadar bana destek olan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim."

Muhabir: Sevda Ecem