Siyaset

İYİ Parti Lideri Dervişoğlu'ndan Erdoğan-Akşener görüşmesine sert tepki!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Beştepe'de gerçekleştirdiği 1,5 saatlik zirve, Ankara kulislerinde geniş yankı uyandırdı. Bu görüşmenin ardından birçok iddia ortaya atılırken, Erdoğan'ın Akşener'e cumhurbaşkanı yardımcılığı teklif ettiği söylentileri gündeme geldi.

Abone Ol

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, söz konusu kritik görüşmeyle ilgili sessizliğini bozdu. HaberTürk televizyonunda katıldığı bir programda dikkat çeken açıklamalarda bulunan Dervişoğlu, Erdoğan-Akşener zirvesinden önceden haberi olmadığını ve toplantıyı İletişim Başkanlığı'nın sosyal medyadaki paylaşımlarından öğrendiğini belirtti. Bu durumu olumlu bulmadığını ifade eden Dervişoğlu, İYİ Parti'nin genel başkanı olarak kendisinin muhatap alınması gerektiğini vurguladı.

"BEN KİMSENİN MEMURU DEĞİLİM"

Dervişoğlu, partisine zarar verecek hiçbir adıma müsaade etmeyeceğini belirterek; İYİ Parti'nin bağımsız duruşunu koruyacağı mesajını verdi ve şöyle dedi:

"Beni ilgilendiren tarafı İYİ Parti'nin genel başkanı benken Sayın Erdoğan'ın Sayın Akşener ile görüşmesi. Muhatap olarak benim alınmam gerekirdi. Bazı insanlar boyuna posuna bakmadan Hasan Dağı'na oduna gitmeye kalkışırlarsa şayet işte o zaman benden ummadıkları bir tepkiyi görebilirler. Ben bu partinin genel başkanıyım, partinin dününe bugününe yarınlarına sekte vuracak adımlara izin vermem. Ben kimsenin memuru değilim."

AKŞENER, GÖRÜŞMEDEN SONRA BİLGİ VERMİŞ

Dervişoğlu, Akşener'in görüşme sonrasında kendisini bilgilendirdiğini ve görüşmede Türkiye'nin genel durumuna ilişkin karşılıklı fikir alışverişinde bulunduklarını söylediğini aktardı.

SİYASİ KULİSLERDE HAREKETLİLİK

Erdoğan ve Akşener arasındaki görüşme, siyasi kulislerde hareketliliğe sebep oldu. Bazı kesimler, Erdoğan'ın Akşener'e yeni bir siyasi teklif sunduğunu öne sürdü. Bu iddialar arasında cumhurbaşkanı yardımcılığı ve çeşitli bakanlık pozisyonları da bulunuyor.