Siyaset

İYİ Parti’de İstifa Furyası Bitmiyor: Pendik Belediye Başkan Adayı Süleyman Tura Partiden Ayrıldı

Süleyman Tura, İYİ Parti Pendik İlçe Başkanlığı görevinden istifa ettiğini sosyal medya üzerinden duyurdu.

Abone Ol

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde İYİ Parti Pendik Belediye Başkan Adayı olan ve aynı zamanda İYİ Parti Pendik İlçe Başkanı olarak görev yapan Süleyman Tura, sosyal medyadan yaptığı açıklamayla partiden istifa ettiğini duyurdu. Tura'nın bu kararı, geçtiğimiz hafta İYİ Parti Ankara milletvekili Koray Aydın'ın istifasının ardından, partideki istifa dalgasının devam ettiğini de gösterdi.

Süleyman Tura'dan Sürpriz İstifa

Süleyman Tura, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İYİ Parti'den istifa ettiğini belirterek şu ifadelere yer verdi:

"ALLAH'A ISMARLADIK İYİ PARTİ...
Türkiye'ye güneş olma umudu ile 2017 yılında kurduğumuz, uğruna bedeller ödediğimiz, gecemizi gündüzümüze katıp maddi manevi pek çok emek verdiğimiz, evimden İYİ Parti'den ayrılma vakti gelmiştir.
Partimizin kuruluş sürecinden bu zamana kadar Genel Merkezimiz, Kurucu Genel Başkanımız Meral Akşener ve İl Başkanlığımız tarafından tebliğ edilen pek çok görevde bulunmanın onurunu yaşadım.
5.5 yıl yürüttüğüm Pendik İlçe Başkanlığım döneminde ve Pendik Belediye Başkan Adaylığım boyunca desteklerini esirgemeyen başta Kurucu Genel Başkanımız Meral Akşener'e, Genel Merkez Yöneticilerimize, İl Başkanlarımıza, İl Yöneticilerimize, İlçe Başkanlarımıza, Pendik ilçe teşkilatımıza, Yönetim Kurulu Üyelerimize, kadın kollarımıza, gençlik kollarımıza ve tüm İYİ Parti gönüldaşlarına çok teşekkür ediyorum.
Geçtiğimiz Nisan ayında Genel Başkanlığa seçilen kıymetli büyüğüm Müsavvat Dervişoğlu'na teşekkür eder, gönülden başarılar dilerim.
Saygılarımla."

İstifalar Peş Peşe Geliyor

Koray Aydın’ın istifasıyla başlayan ve partide sarsıntıya yol açan süreç, Süleyman Tura'nın istifasıyla devam ediyor. Bu gelişmeler, İYİ Parti içinde huzursuzluk ve yönetim kademelerinde değişimlerin habercisi olarak görülüyor.