Siyaset

İYİ Parti'de İstifalar Yağmur Gibi: Parti İçindeki Gerginlik Tırmanıyor

İYİ Parti Gölpazarı İlçe Başkanı Mehmet Seyit Küçük, geçtiğimiz Nisan ayında hem görevinden hem de partisinden istifa etti. Bu istifanın ardından, İYİ Parti'de yaşanan ayrılıklar zinciri hız kesmeden devam etti.

Abone Ol

31 Mart Mahalli İdareler Seçimi'nde İYİ Parti'den Bilecik Belediye Başkan Adayı olan Göksel Aydın ile İYİ Parti Bilecik Merkez İlçe Başkanı Hatice Yiler de, işlerinin yoğunluğunu gerekçe göstererek partilerinden ayrıldıklarını duyurdular.

İYİ PARTİ'DE İSTİFA SELİ

Son olarak, 31 Mart Yerel Seçimlerinde İYİ Parti’den Gölpazarı Belediye Başkan Adayı olan Ömer Cihangirli, İYİ Parti Gölpazarı İl Genel Meclis Üyesi Adayı Metin Berberoğlu, İlçe Başkan Vekili Recep Tuna, İlçe Başkan Yardımcıları Celal Sezgin ve Aziz Dönmez ile Belediye Meclis Üyesi Adayı Fikret Yıldız, görevlerinden ve parti üyeliklerinden istifa etti. Bu istifalar, İYİ Parti'nin Gölpazarı'ndaki yapısında önemli bir boşluk oluşturdu.

İstifaların ardından, ayrılan heyet toplu bir basın açıklaması yaparak, “Göreve geldiği günden beri egoist bir yönetim anlayışı ile hareket eden İl Başkanı Yusuf Paçacı ve sorunlarına kulak asmayan İYİ Parti Genel Merkez yöneticilerine tepki amacıyla istifa ettik” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti'de yaşanan bu ayrılıklar, parti içindeki dinamikleri ve üye bağlılıklarını sorgulatırken, Gölpazarı'ndaki siyasi havanın nasıl şekilleneceği merak konusu oldu. Parti, bu süreçte yaşanan istifaları nasıl değerlendirecek ve içindeki sorunları nasıl çözmeye çalışacak, önümüzdeki günlerde önemli bir gündem maddesi olacak.

Parti içinde devam eden bu gerginliklerin, İYİ Parti’nin yerel siyasetteki etkisini nasıl etkileyeceği ise birçok siyasi gözlemci tarafından dikkatle takip ediliyor. Gölpazarı'ndaki bu istifaların, partinin genel stratejisi ve Bilecik'teki yerel siyasete olan yansımaları, ilerleyen günlerde daha da netlik kazanacak.