İran’dan Sert Uyarı: Hava Sahasını İsrail’e Açan Her Ülke Düşmanımız Olur İran’dan Sert Uyarı: Hava Sahasını İsrail’e Açan Her Ülke Düşmanımız Olur

İzmir Körfezi’nde devam eden çevre kirliliği, balık ölümlerine yol açmaya devam ediyor. 20 Ağustos'ta Bayraklı sahilinde ölü balıkların görülmesiyle başlayan sorun, Konak Pasaport İskelesi önlerinde de kendini gösterdi. Bu sabah denizin renginin kahverengiye döndüğü, yüzeyde ölü balıkların biriktiği ve bölgede kötü bir kokunun yayıldığı gözlemlendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bölgede temizlik çalışmalarına devam ederken, kirliliğin kaynağının tespiti için yürütülen incelemeler sürüyor. İlk bulgular, İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) tarafından boşaltılan suların standartların üzerinde kirlilik içerdiğini işaret ediyor. Bilimsel incelemeler halen devam ederken, kirliliğin tamamen ortadan kaldırılması için kapsamlı çalışmalar yürütülüyor.

İzmir Körfezi'ndeki çevresel felaketin önüne geçilmesi için yetkililer hızlı ve etkin adımlar atma çağrısında bulunuyor.

Muhabir: Haber Bülteni