İzmir’in Menemen ilçesine kızlarıyla birlikte bir yıl önce taşınan Ali (53) ve Döne Gürbüz (61) çifti, aralarında husumet bulunan eski damatlarının yakınları tarafından uğradıkları silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Olay, sabah saatlerinde Menemen ilçesi İncirli Pınar Mahallesi’nde meydana geldi.

Cinayetler Zinciri

İddiaya göre, Ali ve Döne Gürbüz çifti, bir süre önce kızları M.G.’yi Okan Demir ile evlendirdi. Zaman içerisinde M.G. ve Okan Demir arasında çıkan tartışma sonucu M.G., baba evine döndü. M.G.’nin erkek kardeşi Alican Gürbüz, tartışma sırasında eniştesi Okan Demir’i tabancayla vurarak öldürdü. Alican Gürbüz, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

İzmir'e Kaçış ve Takip

Yaşanan cinayetin ardından M.G. ile anne ve babası, İzmir’in Menemen ilçesine taşındı. Ancak, Okan Demir’in yakınları, aileyi takip etmeye devam etti. Bugün sabah saatlerinde, kimlikleri henüz belirlenemeyen ve 2 kişi oldukları değerlendirilen saldırganlar, aldıkları simitlerle evlerine dönmekte olan Ali ve Döne Gürbüz çiftine tabancayla defalarca ateş etti. Çift, olay yerinde hayatını kaybederken, saldırganlar hızla kaçtı.

Yakalama Çalışmaları Başlatıldı

Çiftin cenazesi, savcının ve olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları sonrasında İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Menemen İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, olay yerinde incelemelerde bulundu ve kaçan saldırganların yakalanması için geniş çaplı bir çalışma başlatıldığını belirtti.

İsrail askerleri, Filistinlilerin evlerini kışlaya çevirdi İsrail askerleri, Filistinlilerin evlerini kışlaya çevirdi

Bu trajik olay, Menemen ilçesinde büyük bir şok ve üzüntü yarattı. Yetkililer, saldırganların yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: İHA