Depremzede çocuğa koruyucu aile Depremzede çocuğa koruyucu aile

İzmir’de yaşanan olay, dolandırıcılık yöntemlerinin ne denli ileri gidebileceğini gözler önüne serdi. İzmirli iş insanı A.D.’ye ait İstanbul Başakşehir Güvercintepe’deki 1.5 milyon liralık arsa, dolandırıcılar tarafından hedef alındı. Dolandırıcılar, A.D.’nin adına sahte kimlikler düzenleyerek arsayı satılık ilanıyla piyasaya sürdü.

Dolandırıcılar, iş insanı B.A. ile iletişime geçerek arsayı satın almak istemesi üzerine, ona Zekeriyaköy’de oturduğu iddia edilen M.B. adını verdiler. Bir dublör, M.B. adına yeni bir banka hesabı açtı ve işlemler bu hesap üzerinden yürütüldü.

Ancak, 10 Eylül’de Başakşehir’deki tapu dairesinde yapılan satış işlemleri sırasında tapu memuru imzalarda şüphelenerek durumu polise bildirdi. Polis, arsanın gerçek sahibi A.D. ve bankadaki hesap sahibi M.B.’ye ulaştı. M.B. başlangıçta durumu kabul etmedi, ancak polis evinde resmi kıyafetlerle ziyaret ederek ikna etti. Hesap kapatıldı ve B.A.’nın 1.5 milyon lirası geri alındı.

Olayla ilgili olarak Muharrem Ç. (50) ve Ali G. (41) isimli şüpheliler yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler, Gayrettepe Emniyet Müdürlüğü’nde yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Muhabir: Haber Bülteni