İznik Belediyesi tarafından 4. kez düzenlenen Maviyemiş Festivali, Candarlı Mahallesi’nde büyük bir coşkuyla kutlandı. Artan maviyemiş üretimiyle dikkat çeken bölge, her yıl artan üretim miktarıyla meyvenin merkezi haline geliyor. İznik Belediyesi, bu özel meyvenin ve bölgenin tanıtımını yapmak amacıyla düzenlediği festivale yoğun katılım sağladı.

Festivalde folklor ekiplerinin gösterileriyle misafirlere keyifli anlar yaşatılırken, en güzel maviyemiş seçimi de yapıldı. Jüri, 10 farklı bahçeden toplanan maviyemişleri değerlendirerek ilk üçü belirledi. Dereceye giren bahçe sahiplerine hediyeler takdim edildi. Festivalde ayrıca maviyemiş dondurması ve kavurmalı pilav ikram edildi.

İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, yaptığı konuşmada, “Bereketli toprakları, eşsiz coğrafyası ile Allah’ın bize ilçemize sunduğu bu nimetlere ne kadar şükretsek azdır. Doğası, havası, kırsal turizmde artan potansiyeli ile Candarlı ve civarı da her geçen gün ilgi odağı haline geliyor. Buna bizlerde etkinliklerle, yaptığımız çalışmalarla ivme katıyoruz. Geçtiğimiz gün gerçekleşen dolu felaketi hepimizi üzdü. Maviyemiş bahçeleri zarar gördü. Tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun. Böylesi bir meyvenin bölgemize kattığı katma değer bizleri de, insanımızı da mutlu ediyor. Her bir üreticimizin eline ve emeğine sağlık. Bu festival, Rabbimizin bize sunduğu nimetlere şükretmek ve onları korumak için önemli bir farkındalık oluşturuyor. Doğamıza, coğrafyamıza hep birlikte sahip çıkarak gelecek nesillerimize de aktarmalıyız” dedi.

Candarlı Mahallesi Muhtarı Ömer Yavuz ise, “Bugün burada buluşmamız bize güç verdi. İki dönüm arazide başladığımız maviyemiş yetiştiriciliği bugün yüzlerce dönüme ulaştı. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Maviyemiş Festivali, bölgenin maviyemiş üretiminde geldiği noktayı ve üreticilerin emeklerini kutlamak için önemli bir etkinlik oldu. Festival, katılımcılara keyifli anlar yaşatarak, bölgenin tanıtımına katkı sağladı.

"Türkülerin Dilinden Anadolu" Konseri Ankara’da Sanatseverlerle Buluşuyor "Türkülerin Dilinden Anadolu" Konseri Ankara’da Sanatseverlerle Buluşuyor

Kaynak: İHA