Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bu kişilerden biri sosyal medya fenomeni Jahrein olarak bilinen Ahmet Sonuç. Ahmet Sonuç, sosyal medyada sohbet odasında kız çocuklarına yönelik müstehcen sözlerde bulunduğu öğrenildi.

Sosyal Medya Üzerinden Yapılan Suçlamalar

Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, sosyal medya platformlarında müstehcen içerikli konuşmalar yapıldığı belirtildi. Açıklamada, Jahrein olarak tanınan Ahmet Sonuç ve diğer kişinin, 'RockerpuckEvil' kullanıcı adı ve 'Pungent 666' rumuzu ile tanınan E.K.'nın, toplumun genel ahlakına aykırı konuşmalar yaptığı ifade edildi.

RockerpuckEvil,ve  Pungent 666' Konuştu

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "X (Twitter) isimli sosyal medya platformu üzerinden, 'RockerpuckEvil' kullanıcı adı ve 'Pungent 666' rumuzu ile yöneticisi olduğu sohbet odasında ve Twitch isimli sosyal medya platformunda, toplumun genel ahlakına uygun olmayan konuşmalar yapılmıştır. Yapılan incelemelerde, 'RockerpuckEvil' kullanıcı isimli şahsın E.K. olduğu ve 'Jahrein' isimli kullanıcının Ahmet Sonuç (A.S.) olduğu tespit edilmiştir."

İran’dan Sert Uyarı: Hava Sahasını İsrail’e Açan Her Ülke Düşmanımız Olur İran’dan Sert Uyarı: Hava Sahasını İsrail’e Açan Her Ülke Düşmanımız Olur

Türk Ceza Kanunu'na Göre İşlem Başlatıldı

Gözaltına alınan E.K. ve A.S. hakkında, Türk Ceza Kanunu'nun 226. Maddesi uyarınca müstehcenlik suçundan işlem başlatıldı. Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyon sonucunda iki kişi 12 Eylül 2024 tarihinde gözaltına alındı.

Bu olay, sosyal medya platformlarında paylaşılan içeriklerin denetlenmesi ve toplum değerlerine uygunluk açısından daha dikkatli olunması gerekliliğini bir kez daha gündeme getirdi. Sosyal medya kullanıcılarının, paylaşımlarında toplumun genel ahlakını gözetmeleri ve yasal sınırlar içinde kalmaları önem arz ediyor

Muhabir: Haber Bülteni