EURO 2024'te Slovakya’ya karşı attığı gol sonrası cinsel organını işaret eden hareketi nedeniyle Jude Bellingham hakkında soruşturma başlatıldı. UEFA, bu hareketin Slovakya'nın yedek kulübesine yönelik olup olmadığını araştırıyor. Bellingham, yaptığı açıklamada bu hareketin tribünlerdeki yakın arkadaşlarına yönelik bir şaka olduğunu belirtti.

UEFA Soruşturması

UEFA, Bellingham’ın gol sonrası hareketini incelemek için disiplin soruşturması başlattığını duyurdu. UEFA Etik ve Disiplin Müfettişi, İngiliz oyuncunun temel iyi davranış kurallarını ihlal edip etmediğini araştırıyor. Bu soruşturmanın sonucunda Bellingham’ın ceza alıp almayacağı belirlenecek.

Fenerbahçe’de sakatlık gelişmesi: Çağlar Söyüncü sahalara dönüyor! Fenerbahçe’de sakatlık gelişmesi: Çağlar Söyüncü sahalara dönüyor!

Bellingham’ın Açıklamaları

Bellingham, sosyal medya platformu X’te yaptığı paylaşımda, “Bu hareketin tribünlerdeki yakın arkadaşlarıma yönelik bir şaka olduğunu belirtmek isterim. Slovakya takımının performansına saygımdan başka bir şey değil” ifadelerini kullandı.

Sonuç Ne Olacak?

UEFA’nın başlattığı disiplin soruşturması sonucunda Jude Bellingham’a ceza verilip verilmeyeceği ve kaç maç men edileceği önümüzdeki günlerde netlik kazanacak. Futbol kamuoyu, UEFA’nın vereceği kararı merakla bekliyor.

Muhabir: Haber Bülteni