AK Parti kulisleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine’de değişiklik olabileceği yönündeki açıklamasının ardından hareketlendi. İktidara yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Erdoğan’ın bu mesajının ardından parti içindeki kulislerde üç ayrı kabine listesinin dolaştığını aktardı.

"Kulislerim sağlamdır, bu kez Kabine’desin"

Abdulkadir Selvi, kulislerden elde ettiği bilgilere dayanarak, Kabine'nin yüzde 80'inin değiştiği bir senaryonun konuşulduğunu belirtti. Selvi, yazısında bazı AK Partililerin, “Kulislerimin ne kadar sağlam olduğunu bilirsin. Bu kez Kabine’desin. Hayırlı olsun” diyerek bakanlık için ismi geçen kişileri aradığını ifade etti.

"Mehmet Şimşek, Hakan Fidan, Yaşar Güler ve Murat Kurum banko isimler"

Selvi, yazısında üç ayrı listede yer alan isimleri değerlendirdi ve her listede ortak olarak yer alan dört ismi işaret etti: Mehmet ŞimşekHakan FidanYaşar Güler ve Murat Kurum. Bu isimlerin, kabine değişikliklerinde sabit kalacağı düşünülüyor. Selvi, “Onların dışında bir listede Sağlık Bakanı var, diğer listede İçişleri Bakanı yer alıyor. Bazı listelerde genel merkezden kimse girmezken, bazı listelerde genel merkezden bir iki isim yer alıyor. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin durumu da aynı. Listeye göre Külliye’den giren sayısı değişiyor. Harcamak istedikleri bürokratların adlarını da listeye yazanlar yok değil. Bazı isimler ise her Kabine listesinin demirbaşı ama şimdiye kadar bir türlü gerçek Kabine’ye giremediler” ifadelerine yer verdi.

Abdulkadir Selvi'den dikkat çeken iddia: Ömer Öcalan İmralı’ya gidebilir Abdulkadir Selvi'den dikkat çeken iddia: Ömer Öcalan İmralı’ya gidebilir

Kulisler daha da hareketlenecek

Selvi’nin kulis notlarına göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararı ve bu süreçteki dengeler, AK Parti içerisinde büyük bir merak ve heyecanla takip ediliyor. Kabine değişikliğine dair nihai kararın ise önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.

Kaynak: Hürriyet