Ardı ardına gelen kadın cinayetleri ve şiddet olayları, Türkiye'de büyük bir toplumsal infiale yol açtı. Bu bağlamda CHP'li Ankara Milletvekili Semra Dinçer, TBMM kürsüsüne ölen kadınların isimlerinin yazılı olduğu kefeni getirerek, dikkat çekici bir protesto gerçekleştirdi.

Çocuk istismarı ve şiddetle mücadele için meclis araştırma komisyonu kuruluyor Çocuk istismarı ve şiddetle mücadele için meclis araştırma komisyonu kuruluyor

Dinçer, kürsüde yaptığı konuşmada AK Parti hükümetine yönelik sert eleştirilerde bulunarak, artan kadın cinayetlerinin ve şiddet vakalarının sorumluluğunu vurguladı. Konuşması sırasında kürsüyü yumruklaması, salonda büyük bir etki yarattı ve kadına yönelik şiddete karşı duyulan öfkeyi dile getirdi.

Türkiye, hemen hemen her hafta bir kadın cinayeti ile sarsılmaya devam ediyor. Bu vahşi cinayetlerin ardından kadınlar, kendilerini korumak için biber gazı gibi öz savunma yöntemlerine yönelik taleplerde bulunuyor. Ayrıca, sosyal medyada artan tepkiler doğrultusunda, taciz vakalarına karşı gözaltılar ve tutuklamalar gerçekleşiyor.

"KADINLAR SİZİN YÜZÜNÜZDEN KEFENİ GİYDİ"

CHP'li Dinçer konuşmasında şunları dile getirdi:

"Binlerce kadın ve çocuk sizin yüzünüzden bu kefeni giydi. Bu ülkede eşikten beşiklerine kadar her gün kadınlar ve çocuklar katlediliyor. Sizin cesasızlık politikalarınız yüzünden 22 yıldır kadınlar bu kefeni çantalarında taşıyorlar. Bu kefeni kadınların kaderi yaptınız. Cezaevinde firar edip Ceren Özdemir'i öldüren katili yakalayabilseydiniz Ceren bugün hayatta olacaktı. Ceza adaletini ortadan kaldırdınız. Kadın katilleri kimden ve nereden cesaret alıyorlar. Kadınlara 'sürtük' diyen zihniyetinizden ve kadınları hedef alan söylemlerinizden mi alıyor... Bu ülkede kadınlar katledilirken sustunuz."

Kaynak: Haber Merkezi