Kağıthane Hamidiye Mahallesi'nde bulunan 5 katlı bir binanın birinci katında yaşanan olay, ev sahibi Erdoğan H.'yi şoke etti. 7 yıl önce dairesini Aykut K.'ye kiraya veren Erdoğan H., son bir aydır kira zammı ve ev tadilatı nedeniyle kiracısıyla tartışmalar yaşamaya başladı. Tartışmaların ardından taraflar karakolluk oldu ve anlaşmazlıklar devam etti. Kira borcu ve diğer sorunlar nedeniyle ev sahibi, kiracısından dairesini boşaltmasını istedi. Fiziksel kavgaya dönüşen tartışmada, iddiaya göre Erdoğan H., kiracısı ve onun arkadaşları ile akrabaları tarafından saldırıya uğradı. Bu saldırıda Erdoğan H.'nin eşi de darp edildi ve darp raporu aldı.

Ev sahibi Erdoğan H.'nin kiracısından dairesini boşaltmasını istemesi üzerine kiracı başlangıçta olumsuz yanıt verdi ancak daha sonra çıkacağını belirtti. Taraflar karakolda birbirinden şikayetçi olduktan sonra evine dönen Erdoğan H., dairesinde büyük hasarlar gördü. Camların kırıldığını, eşyaların söküldüğünü, duvarların ve mutfak tezgahının zarar gördüğünü, duş kabini ve fayansların kırıldığını fark etti. Ayrıca evde uzun süredir atılmamış çöpler bulunduğunu da tespit etti.

Erdoğan H., yaşadıklarını şöyle anlattı: "Kiracıdan ev kirasını istedik. ’Vermiyorum’ dedi. ’Evi boşaltıyorum, kirayı vermiyorum’ dedi. Karakolluk olduk. Karakola gittik, geldik evi bu hale sokmuş kendisi. 7 seneden beri kiracımdı. Daha öncesinde sorunlar yaşamıyorduk. 3 aydan beri sorunlar yaşamaya başladık. Evin kırığına, çıkığına bakmıyordu. Ben de ikaz ediyordum. Eve bak diye. Eve bakmıyordu. Kırığını, çıkığını ben yaptırıyordum. Kira ücretini cüzi bir para olarak veriyordu. ’Kiraya zam yapalım’ dedik, ’yapmıyorum da çıkmıyorum da’ dedi. 2 ay süre verdik. 2 ay sonra ’çıkacağım’ dedi. 2 ay sonra çıktı. Çıkarken evi bu hale soktu."

Husiler’den Tel Aviv’e İHA saldırısı! Husiler’den Tel Aviv’e İHA saldırısı!

Erdoğan H., kiracının akrabaları ve arkadaşlarıyla kendisine saldırdığını belirterek, "Kavga ettik. 1 ay önce sözlü bir tartışmamız oldu. En sonunda ’kirayı da vermiyorum’ dedi. İçeride 1 aylık kira ücreti vardı. ’Vermiyorum, alabilirsen al dedi kaba kuvvetle’ dedi. Üzerime 4-5 kişi yürüdü. Akrabaları, kardeşleri, arkadaşları, üzerime yürüdüler. Sonra karakolluk olduk. Memur beyler baktılar. İfademizi verdik. Sonra eve geldiğimde evi bu hale sokmuş. Camları kırmış. Mahkemeye verdik. Davacıyım ve evimin yapılmasını istiyorum. Şikâyetçiyim. Maddi hasarlar açtı. Artık hukuka başvuracağım" dedi.

Erdoğan H., bundan sonraki süreçte hukuki yollarla hakkını arayacağını belirtti.

Kaynak: İHA