Çocuklar da vergiden nasibini aldı! O oyuncaklara da ÖTV geliyor! Çocuklar da vergiden nasibini aldı! O oyuncaklara da ÖTV geliyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bir süre önce açıkladığı kamuda tasarruf tedbirleri paketine karşı açılan davalar artıyor.

Kamu-Sen ve Eğitim-Bir-Sen’den sonra Büro Memur-Sen tarafından da paketin iptali için dava açıldı.

Büro Memur-Sen tarafından sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada “emeğin tasarrufu olmaz” denildi. Sendikanın sosyal medya paylaşımı şöyle:

DAVA AÇTILAR

“Cumhurbaşkanlığı kararı ile 17.05.2024 tarihinde resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından kamuoyuna açıklanan “Kamuda Tasarruf” Paketini önemsiyor ve uygulanmasını istiyoruz.

Ancak gecesini gündüzüne katarak görevini ifa eden kamu görevlilerine toplu sözleşmeler vasıtasıyla verilen haklara "mali yük" gözüyle bakılmasının ve bu kazanımların gasp edilebileceği düşüncesinin yanlış olduğunu düşünüyor, bu yanlıştan ivedi şekilde dönülmesini istiyoruz.

Bu sebeple; uygulanacak olan tasarruf paketinin bazı maddelerine şerhimizi koyuyoruz.

Toplu sözleşme masasında kazanıma dönüşen ancak Tasarruf Tedbirleri paketinde yer alan FAZLA ÇALIŞMA ÜCRETİ ve PERSONELE SERVİS HİZMETİ maddelerinin iptali için sendikamız tarafından dava açılmıştır.”

Muhabir: Onur Dedeoğlu