Botsvana hükümeti, bu devasa taşın, şimdiye kadar bir madenden çıkarılan en büyük ikinci elmas olduğunu ve yakında sergileneceğini açıkladı. Bu değerli taşı bulan Kanadalı "Lucara Diamond Corp." madencilik şirketi, elmasın Karowe Madeni'nden X-ışını teknolojisi kullanılarak hasarsız bir şekilde çıkarıldığını belirtti. Şirketin açıklamasına göre, elmas "olağanüstü ve yüksek kalitede" olarak nitelendirildi.

Lucara Diamond Başkanı ve CEO'su William Lamb, bu büyük keşif hakkında yaptığı açıklamada, "2 bin 492 karatlık bu olağanüstü elmasın çıkarılmasından dolayı büyük bir mutluluk yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yeni Elmas, Botsvana Devlet Başkanı Tarafından Tanıtılacak

Botsvana hükümeti, yeni keşfedilen bu değerli taşın Botsvana Devlet Başkanı Mokgweetsi Masisi'nin ofisinde dünyaya tanıtılacağını duyurdu. Masisi, elması ilk kez gören kişilerden biri olacak.

Yüzyılın İkinci En Büyük Elması

Bu devasa elmas, 1905 yılında Güney Afrika’da bulunan 3 bin 106 karatlık "Cullinan Elması"ndan sonra son yüz yıldaki ikinci en büyük elmas olarak tarihe geçiyor. Karowe Madeni'nden daha önce de 1000 karatın üzerinde dört elmas çıkarılmıştı.

Sincan'daki Yeni Sanayi ve Ticaret Merkezi'nin açılışı, Başkanı Ercan'ın katılımıyla gerçekleşti Sincan'daki Yeni Sanayi ve Ticaret Merkezi'nin açılışı, Başkanı Ercan'ın katılımıyla gerçekleşti

Karowe Madeni'nde Daha Önce de Büyük Elmaslar Çıkarılmıştı

2019 yılında aynı madenden 1758 karatlık "Sewelo Elması" ve 2017'de 1111 karatlık "Lesedi La Rona Elması" çıkarılmıştı. Lesedi La Rona Elması, İngiliz bir kuyumcu tarafından 53 milyon dolara satın alınmıştı.

Muhabir: Haber Bülteni