Yaşam

Keçiören halkı yeni çöp konteynerlerini sevmedi

Vatandaşlar cadde ve sokaklarına yerleştirilen çöp konteynerlerine rağmen çöplerini kaldırımlara bırakmaya devam ediyor.

Abone Ol

Fatih Caddesi ve Çekirge Caddesi üzerindeki kaldırımlarda çöp konteynerlerinin olmamasından dolayı akşamları oluşan yoğun bir çöp birikintilerinin haberini geçtiğimiz günlerde yapmıştık. Çöp konteynerlerini Keçiören'de hızlı bir şekilde cadde ve sokaklara yerleştirmeye başlayan Keçiören Belediyesi haberimize konu olan Çekirge Caddesi'ne de karşılıklı çok sayıda çöp konteyneri yerleştirdi buna rağmen bazı vatandaşların çöplerini konteyner yerine hala sokaklara bıraktı gözlendi.

Ankara'nın Keçiören ilçesinde yıllardır kaldırımlara ve yol üzerlerine bırakılan çöpler için cadde ve sokaklara yakın zamanda konteynerler yerleştirilmeye başlanmıştı. Keçiören Belediyesi ilk aşamada iki bin konteyner dağıtırken Belediye Başkanı Mesut Özarslan, “Sağlığımızı tehdit edercesine insanların içinde olmasıyla her şeyiyle sorundu. Keçiören'ın sağlığını tehdit eden bu olaydan kurtuluyoruz” demişti.

Bunun üzerine Keçiören'de başlatılan çöp konteyneri seferberliği kapsamında cadde ve sokaklar hızla çöp konteynırları ile donatılmaya başlandı yalnız Çekirge Caddesi'nde şahit olduğumuz bu görüntüler oldukça düşündürücü çünkü yeni konudan çok konteynırlarına rağmen Kızlarpınar ve Fatih Caddesi'ne birleştiren önemli bir cadde olan Çekirge Caddesi üzerinde halen çöplerin sokaklara gelişi güzel bırakılması akıllara farklı soru işaretleri getirdi.