Yaşam

Keçiören’de 3 gündür kaldırılmayan ağaç tepki çekti

Foça Sokakta budanan ağacın kesilmiş dalları üç gündür kaldırılmadı. Vatandaşlar belediyeye tepki gösterdi.

Abone Ol

Türkiye'nin nüfus bakımından en kalabalık ilçesi olan Keçiören'de çok sayıda ana cadde ve ara sokak bulunuyor bunlar arasında en yoğun ve en uzun sokakların başında da Foça Sokak geliyor.

Gerek gün içinde yoğun araç yoğunluğu gerekse pazar günleri semt pazarı kurulması nedeniyle haftanın her günü araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu Foça Sokak gerek kaldırımların araç parkı işgali gerekse kesilen, budanan ağaçların sorumsuzca kaldırımları işgal edecek şekilde bırakılması nedeniyle bu yoğunluğun gölgesinde ciddi sorunlar yaşıyor.

Yayalar sağlıklı bir şekilde kaldırımları kullanamıyor. Zaten trafiğin yoğun olduğu Foça Sokak'ta yayalar kaldırımlardan ziyade yollardan yürümek zorunda kalıyor, bundan ötürü insanların özellikle çocukların hayatı riske ediliyor.

3 GÜNDÜR DURUYOR

3 gündür kesilen ağacın parçalarının kaldırımı işgal ettiği görülürken bununla ilgili ne vatandaşların ne de belediyenin herhangi bir işlem yapmadığı gözlendi. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde, mesai gidiş ve dönüş anlarına denk gelen zaman diliminde çok sayıda araç hareketliliğinin yaşandığı Foça Sokak'ta bu durumun olması yayaların güvenli bir şekilde kaldırımları kullanmasının önüne geçiyor. Yaya yoğunluğu okulların yaz tatilinde olmasından ötürü azalmış olsa da yine de bu tür durumlar insan hayatı için ciddi bir sorun oluşturuyor.