Barok Dönemi'nden günümüze: Dritan ve Serklana Gani'den müzik ziyafeti Barok Dönemi'nden günümüze: Dritan ve Serklana Gani'den müzik ziyafeti

Federasyon tarafından 19 Temmuz 2024 Cuma günü saat 18:00’de Kalaba Kent Meydanı’nda gerçekleştirilecek olan etkinlik, Keçiören'de yaşayan Çorumluları bir araya getirecek.

Etkinlikte, Keçiören Çorumlular Federasyonu Başkanı Dr. Okay Erözgün, aşure lokmasını birlikte paylaşmak üzere tüm hemşehrilerini ve misafirleri davet ediyor. Başkan Erözügün, birlik ve beraberliğin önemini vurgularken, aşurenin paylaşma ve dayanışma anlamına geldiğini belirtti.

Etkinlikte, geleneksel Türk müziğinin önemli enstrümanlarından biri olan bağlama ile Gülsüm Kahraman ve Haydar Kemeç sahne alacak. İkili, bağlamalarıyla dinleyicilere unutulmaz anlar yaşatacak.

unun yanı sıra, 5 Bacılar Semah Ekibi de gösterileriyle etkinliğe renk katacak. Semah gösterisi, izleyicilere manevi bir atmosfer sunarken, aynı zamanda Alevi-Bektaşi kültürünün önemli bir parçasını da sunacak.

Keçiören Çorumlular Federasyonu Başkanı Dr. Okay Erözgün, etkinliğe katılmak isteyen herkesi davet ediyor ve şu mesajı iletti:

"Muharrem Ayı dolayısıyla Birlik ve Beraberlik adına düzenleyeceğimiz Aşure Lokmamıza, aşureyi birlikte dağıtmak üzere teşriflerinizi bekler, saygılar sunarız."

Muhabir: Burcu Çayan