Kızılay-Keçiören Metro Hattının Keçiören istikametindeki son durağı olan Şehitler Metro İstasyonundan çıktıktan sonra vatandaşlar özellikle ara sokaklarda kaldırımlara park edilen araçlar yüzünden yolda yürümek zorunda kalıyor.

Bu sorunun yaşandığı en önemli ara sokakların başında da Keçiören Tepebaşı Mahallesi'ne bağlı Koçhisar Sokağı geliyor.  Ana caddelere yakın ve metro çıkış istasyonunun hemen dibinde olmasından ötürü yaya ve insan trafiğinin oldukça yoğun olduğu Koçhisar Sokağı, kaldırımlara park edilen araçlardan ötürü yayaların güvenliğinin riske edildiği bir sokak haline geldi.

CHP'den 'kış saati uygulaması geri gelsin' çağrısı CHP'den 'kış saati uygulaması geri gelsin' çağrısı

Gelişigüzel kaldırma araç park sorunun yaşandığı Koçhisar Sokağı üzerinde aynı zamanda özel bir eğitim kurumunun kampüsü bulunmakta bir tarafta da Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Yerleşkesi yer alıyor.

Özel bir spor salonunun da bulunduğu Koçhisar Sokak'ta öğrencilerin, yayaların ve araçların güvenliğine yönelik oluşan bu gelişigüzel park sorunu uzun zamandır dikkat çeken bir risk haline gelmiş durumda.

Muhabir: Onur Dedeoğlu