Niğde-Kayseri yolunda trafik kazası yaşandı Niğde-Kayseri yolunda trafik kazası yaşandı

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eylül ayında yapılacak CHP tüzük kurultayında aday olacağına dair ortaya atılan iddialara yanıt verdi. Sözcü yazarı Saygı Öztürk, Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un bu iddialara ilişkin yaptığı açıklamaları aktardı.

Gürsel Erol'dan Açıklama

Erol, partinin olağanüstü kurultay kararı ve gündeminin Parti Meclisi ve Genel Başkan Özgür Özel tarafından alındığını belirterek, “Yapılacak tüzük kurultayının seçimli kurultaya çevrilmesi ve 7’nci Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun buna yönelik çalışmalarının olduğu yorumları doğru değildir” dedi. Ayrıca, tüzük kurultayının, parti tabanının beklentilerini karşılayacak, üyelik haklarının etkin biçimde kullanılabileceği ve güçlü bir örgüt yapısının sağlanmasına yönelik değişiklikleri içermesi gerektiğini vurguladı.

Kılıçdaroğlu'ndan Yanıt

Kılıçdaroğlu ise Öztürk’ün sorusu üzerine, Erol’un açıklamasına ilişkin olarak, “Bu Sayın milletvekilinin kendi görüşüdür. Benim bu konuda bir şey söylememe gerek yok” şeklinde konuştu.

Partili Bir Yetkiliden Ek Açıklama Geldi

Deneyimli bir başka partili de olağanüstü kurultayın gündeminin belli olduğunu, orada genel başkanlık seçimi olmadığını ve böyle bir seçime ancak Genel Başkan Özgür Özel’in karar verebileceğini belirtti. Kılıçdaroğlu'nun adaylık iddialarının bu kurultayın konusu olmadığını ifade etti.

Muhabir: Haber Bülteni