Mogan ve Eymir Göllerinden sonra Ankaralıların nefes alabilecekleri sulak alanların başında gelen Bala’daki Kesikköprü Barajı bugünlerde çöp sorunuyla gündemde.

Barajın kıyıları kamp ve piknik için gelen vatandaşların attığı çöpler nedeniyle ciddi bir kirlilikle karşı karşıya.

Kesikköprülü Emran Doğan çevre kirliliğine tepki göstererek şunları söyledi:

“Burası çok güzel bir yerdi, Kesikköprü Barajı sonradan , burası bilmiyorum yani böyle anlamadım çok kötüye gitti. Herkes şunu yaparız bunu yaparız direklerini sundular kimse bir şey yapmadı. Yani bu güzelim yeri kimse canlandıramadı. Burayı çöp götürüyor. 

Tamam biz de burada yiyoruz içiyoruz , oturuyoruz ama sonrasında temiz tutmaya çalışıyoruz. İnsanlar inşallah yani kim ne yapıyorsa burayı güzel bir şekilde temizlesinler, canlandırsınlar. Herkes buradan böyle güzel bir şekilde faydalansın,  herkes istediğini yapsın otursun örnek veriyorum güzel çay bahçesi olabilir ne bileyim yani herkes oturabilir, yani insan gibi sosyal tesisler olsun, güvenlik olsun, temizlik olsun, her şey olsun, mangal yerleri olsun.”

"Batıya Doğru Sürüklenen Fay: Kırıldığında 7.8 Şiddetinde Deprem Olabilir!" "Batıya Doğru Sürüklenen Fay: Kırıldığında 7.8 Şiddetinde Deprem Olabilir!"

MOGAN GÖLÜ GİBİ NEDEN OLMASIN

Kesikköprü Barajının Mogan Gölü, Van Gölü gibi kıymetli olduğunu vurgulayan Kesikköprü'lü Emrah Doğan, " burada birçok hizmetin yanında güvenliğin ön planda olması gerekiyor, gece gündüz güvenlik bekçi olsun. Böyle kıymetli bir yerin bakımsız, kirli ve güvensiz olması hiç doğru değil. Marketler, Kamelyalar, mangal yerleri olsa, aydınlatması düzgün olsa burası bambaşka bir görünüme kavuşur. Mogan Gölü'ne, Van Gölü'ne baktığınızda bakmaya kıyamıyorsunuz; ama bizim Kesikköprü Barajı için maalesef aynı şeyleri söyleyemiyoruz. Ankara'dan sorumlu yerel yöneticilerimiz, belediye başkanlarımız buraya gelip görsün. O zaman onlar da burayı en iyi şekilde değerlendirecektir." dedi.

Muhabir: Onur Dedeoğlu