İsrail askerleri, Filistinlilerin evlerini kışlaya çevirdi İsrail askerleri, Filistinlilerin evlerini kışlaya çevirdi

Mersin’in Mut ilçesinde bulunan doğa harikası Kestel Kanyonunda izinsiz yürüyüş yapan 5 dağcı, yaban hayatına zarar verdikleri gerekçesiyle para cezasına çarptırıldı. Dağcılık belgesi sahibi Bukay İnce ve 4 arkadaşı, 16 Haziran'da kanyona girmek için hazırlık yaptı. Milli Parklardan izin isteyen grup, önceki yıllarda verilen iznin bu kez verilmediğini öğrenince, izinsiz olarak yürüyüşe çıktı.

Mahsur Kaldılar ve Yardım İstediler

20 Haziran tarihinde 118'i arayarak kanyonda mahsur kaldıklarını belirten grup, ihbar üzerine bölgeye sevk edilen ekipler tarafından kurtarıldı. Olaydan sonra, yaban hayatına zarar verdikleri gerekçesiyle her birine 3 bin 219 lira para cezası kesildi.

Bukay İnce'den Açıklama

Cezayla ilgili konuşan Bukay İnce, "Ünlü Kestel Kanyonundan 5 arkadaş zorlu bir şekilde geçtik. Milli Parklarla bir ön görüşme yaptık fakat izin verilmedi. Çıkışta bir arkadaşımız sıkıntı yaşayınca yardım istedik. Sonuçta izinsiz girdiğimiz için ceza yazıldı ama yaban hayata zarar verdiğimiz gerekçesiyle. Biz avcı değiliz, tüfeğimiz, okumuz, kurşunumuz hatta bıçağımız bile yok. Kanyonda yaban hayatı da yok. Göç yolunda değiliz. Çıktığımız ve girdiğimiz alan makilik. Bu cezayı anlayamadım," dedi.

Kaynak: İHA