CHP'nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kısa Dalga'dan Günel Cantak'ın sorularını yanıtladı. "Yeniden genel başkan olmayı düşünüyor musunuz?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Ben siyasi yaşamım boyunca genel başkan olacağım diye ortaya çıkmadım" şeklinde konuştu. Bu açıklama, Kılıçdaroğlu'nun aktif siyasetten uzak durma niyetini bir kez daha gözler önüne serdi.

Özgür Özel ve Gülşah Durbay arasında ilişki olduğunu iddia eden CHP üyesine "kesin ihraç" talebi! Özgür Özel ve Gülşah Durbay arasında ilişki olduğunu iddia eden CHP üyesine "kesin ihraç" talebi!

Meral Akşener'in Saray Ziyaretine Tepki: "Şaşırmadım"

Kemal Kılıçdaroğlu, Eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Saray’da görüşmesine dair düşüncelerini de paylaştı. Kılıçdaroğlu, Akşener'in Saray'a gitmesine şaşırmadığını belirterek, şöyle dedi:

"6 lider Türkiye’yi nasıl yöneteceğimiz konusunda bir ortak mutabakat metni üzerinde anlaşmışsak (ki bu metin bizim demokrasi tarihimiz açısından çok değerlidir), Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçişte yapılacak Anayasa değişiklikleri konusunda anlaşmışsak masadan kalkma ve tekrar masaya dönme süreci yaşamamalıydık. Sayın Akşener’i daha sonraki süreçte Saray’da görünce doğrusunu isterseniz şaşırmadım... Yaşadığımız bu topraklarda maalesef ihaneti de görebiliyoruz."

"CHP'de Tüzük Değişikliği Şart"

CHP’nin 4-9 Eylül’de yapılması planlanan tüzük kurultayının bir çalıştay formatına dönüştürülmesine dair soruya da yanıt veren Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Doğrusunu isterseniz sıcak siyasetle yani parti içi siyasetle çok ilgilenmiyorum. Bir tüzük değişikliğine ihtiyaç var. Bu konuda sözler de verildi. Umarım Partililerimizin beklentilerine uygun bir değişiklik olur."

Kılıçdaroğlu, "Siz bundan sonra yeniden genel başkan olmayı düşünüyor musunuz?" şeklindeki soruya ise; "Ben siyasi yaşamım boyunca genel başkan olacağım diye hiç ortaya çıkmadım" diye yanıt verdi.

Muhabir: Haber Bülteni