MHP lideri Bahçeli, partisinin düzenlediği "Siyaset ve Liderlik Okulu'nun 20. Dönem Eğitim ve Öğretim Yılı Açılış Töreni"nde önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli'nin gündeme dair değerlendirmeleri dikkat çekerken, özellikle TBMM'de DEM Parti'li vekillerle tokalaşmasına yönelik açıklaması öne çıktı.

"TBMM’de İsrail Oturumu Yapılmalı"

Konuşmasında TBMM'de yapılması planlanan İsrail oturumuna da değinen Bahçeli, bu oturumun yerinde bir karar olduğunu ifade ederek, "TBMM'nin almış olduğu karar yerindedir. Soykırımın yaşandığı dönemde TBMM'de değerli milletvekillerine ilgili bakanların vereceği bilgiler ışığında değerlendirmelerde bulunmak, kanaatimce hayırlı olacaktır." dedi.

Bahçeli, Sinan Ateş davasına ilişkin de sert açıklamalarda bulundu. MHP ve Ülkü Ocakları'nın itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını savunan Bahçeli, adalet talep edenlerin bu süreçte MHP'yi hedef almasını kabul edilemez bulduğunu ifade etti. Bahçeli, şöyle konuştu:

ABD Başkanı Joe Biden, İran'ın İsrail'e Saldırısını G7 Liderleriyle Görüştü: Yeni Yaptırımlar Gündemde ABD Başkanı Joe Biden, İran'ın İsrail'e Saldırısını G7 Liderleriyle Görüştü: Yeni Yaptırımlar Gündemde

Her davada, her konuda, başta Osman Kavala vs olmak üzere adalet iddiasında bulunanların, ne olduğu henüz açıklanmamış mahkeme sürecinde televizyon ve kadrolarla MHP'yi sorgulamaya başlamış olmaları kabul edilebilir değildir. Ülkücü kimliği taşımakla beraber bu mahkemelere katılmışlardır. Üzücü bir davranıştır."

"Cumhurbaşkanının Çağrısına Cevap Vermek Benim Görevim"

1 Ekim’de TBMM’nin açılışında yaşanan tokalaşma ile ilgili sorulara yanıt veren Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından Meclis'te dayanışma ve huzur çağrısına olumlu yanıt vermenin önemli olduğunu belirtti.  Devlet Bahçeli, konuya ilişkin şu cümleleri aktardı:

"1 Ekim günü TBMM açılmıştır. Orada sayın Cumhurbaşkanımız anlamlı, Meclis'in tarihsel vurgusunu dillendirerek, gazilik vasfını ve bakış açısını değerlendirerek değerli bir konuşma yapmıştır. Son bölümde TBMM'de dayanışmanın, huzurunun, akıllı bir çalışmanın davetini de sunmuştur. Bu davetten sonra MHP'nin genel başkanı olarak Cumhur İttifakı ve Türk milletinin cumhurbaşkanının çağrısına adım atmak bana düşen bir görevdir. MHP bir adım atmazsa, diğerlerinden bir şey beklemek doğru olmaz. Onun için fikirlerini kabul etmediğim, PKK'nın terör örgütü uzantılarının yanında bulunma söylemleri olanların yanlarına giderek el sıkışmasıdır."

"Siyasi Tartışmalar Ateşi Körüklememeli"

Bahçeli, siyasi tartışmaların ülkede kaosa ve krize yol açmaması gerektiğini vurgulayarak, "Birçok siyasi parti Meclis resepsiyonunu şereflendirmiş, orada da güler yüz hakim olmuştur. Bu güler yüzü hareket ettirmek için adım atılıyor. MHP'yi böyle kısır söylemlerle sıkıştırmak doğru değil, attığı adımları iyice düşünmek lazım." dedi. Televizyonlarda MHP'yi eleştiren programları ve CHP'nin MHP'ye yönelik eleştirilerini de kınayan Bahçeli, Türkiye’nin etrafındaki tehditlere dikkat çekerek, "Ateşi kızdırmasınlar" uyarısında bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi