Küçükaydın’ın sosyal medya üzerinden Özel ve Durbay'ın ilişkisi olduğunu ve Durbay’ın bebek aldırdığını öne süren paylaşımları, CHP içinde tartışmalara yol açtı. CHP Muratpaşa İlçe Başkanlığı, Küçükaydın’ın "kesin ihraç talebi" ile disipline sevk edildiğini duyurdu.

Disipline Sevk Edildi

3 Ekim 2024 tarihinde Muratpaşa ilçesine kayıtlı olduğu belirlenen Ebru Küçükaydın’ın sosyal medya paylaşımı, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Küçükaydın, Genel Başkan Özgür Özel ve partili belediye başkanı Gülşah Durbay hakkında ilişkileri olduğuna dair ithamlarda bulundu.

Özel Durbay

Bu iddiaların ardından CHP Muratpaşa İlçe Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, yazının parti değerlerine uymadığı belirtildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Partinin genel başkanı ve partili bir belediye başkanı hakkında ispatı olmayan, partimizi kamuoyu önünde küçük düşürecek ithamlarda bulunulduğu tespit edilmiştir. Bu doğrultuda, CHP Muratpaşa İlçe Başkanlığı olarak 4 Ekim 2024 tarihinde aldığımız karar neticesinde, ilgili haberi yayınlayan Ebru Küçükaydın isimli üyenin tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildiğini basının ve kamuoyunun bilgisine sunarız.”

3. Dünya Savaşında savaşacak ülkelerin listesi belli oldu! Türkiye listede... 3. Dünya Savaşında savaşacak ülkelerin listesi belli oldu! Türkiye listede...

Disiplin Süreci Başlatıldı

CHP Muratpaşa İlçe Başkanlığı, 4 Ekim 2024 tarihinde aldığı kararla, Ebru Küçükaydın’ın kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildiğini duyurdu. Açıklamada, Küçükaydın’ın tedbirli olarak disipline sevk edilmesi gerektiği vurgulandı. Disiplin sürecinin başlatılmasıyla birlikte CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı da konuyla ilgili açıklama yaptı. Kamacı, ihraç talebinin İl Disiplin Kurulu'na iletilmiş olduğunu ve sürecin yakından takip edildiğini belirtti.

Ebru Küçükaydın

CHP Geçmişi Dikkat Çekti

Ebru Küçükaydın, CHP içindeki geçmişiyle de dikkat çeken bir isim. 2018 genel seçimlerinde CHP Kocaeli milletvekili adayı gösterilen Küçükaydın, daha sonra Antalya’dan 28. Dönem milletvekili aday adayı olmuştu. Aynı zamanda 2020 yılında gerçekleşen CHP 37. Olağan Kurultayı'nda, dönemin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde yer aldığı iddia edilmişti.

Kaynak: Haber Merkezi