Gündem

Kıyma Dizisi Silahlı Saldırıyla Sarsıldı! Daltonlar Olayın Arkasında mı?

Kıyma adlı internet dizisinin çekimleri sırasında yaşanan silahlı saldırı, dizi dünyasında büyük yankı uyandırdı. Blutv’de yayınlanan ve geniş bir izleyici kitlesine sahip olan bu fenomen, son derece üzücü bir olayla sarsıldı. İşte saldırının detayları ve yaşanan gelişmeler...

Abone Ol

Kıyma dizisinin 4. sezon çekimleri Kartal’daki BE Film Yapım Plato Stüdyo’da gerçekleştiriliyordu. 18 Haziran 2024 tarihinde, öğleden sonra platoya silahlı bir saldırı düzenlendi. Saldırı sonucunda Cengo karakterini canlandıran Cengizhan Yurdutek, mermi sıyırmasıyla hafif yaralandı ancak ciddi bir zarar görmedi. Olayın ardından dizi ekibi, saldırının kendilerine yönelik olmadığını, platoya karşı gerçekleştirildiğini belirtti.

Plato Yönetiminin Açıklaması

BE Film Yapım Plato Stüdyo yönetimi ise konuya ilişkin resmi bir açıklama yaparak durumu şu şekilde ifade etti:

“18.06.2024 günü öğleden sonra işyerimizin dış kapısından yapılan silahlı saldırı nedeniyle üzgün olduğumuzu ancak gerek firma çalışanlarımızın gerekse çekim yapmak amacıyla orada bulunan Kıyma dizisi ekibi çalışanlarının canına zarar gelmediğinden ötürü müsterih olduğumuzu beyan eder, yaralanan Kıyma dizisi oyuncusuna geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz. Hepimizi derinden üzen bu hadise, yargıya intikal etmiş olup, soruşturma ve kovuşturma evrelerinin tamamlanarak saldırganların yargılanmaları sonucunda hüküm kesinleşene kadar herhangi bir açıklama yapmanın yargılamanın selameti açısından doğru olmadığının bilicindeyiz. Ancak şu kadarını söyleyebiliriz ki, bu saldırı firmamıza yönelik değildir. Hadise, Kıyma dizi ekibinin platomuzun ana kapısının önünde bulunduğu sırada dışardan ekibe doğru yapılmış bir saldırı olarak görünmektedir. BE Film Yapım Plato Stüdyo, sinema televizyon sektörünün önemli ve saygın bir firması olarak daha önce hiçbir şekilde bu tarz bir olaya maruz kalmamıştır. Oyuncusundan, set çalışanına kadar tüm sektör mensupları tarafından çok iyi bilindiği üzere firmamız, tüm ekiplerin huzur ve güven içinde çalıştığı, son derece profesyonel hizmet aldığı bir platodur. Gerek firma yetkilileri, gerekse tüm çalışanlarımız daha önce her hangi bir tehdit almamış, her ne şekilde olursa olsun en ufak bir saldırı girişimine maruz kalmamıştır. Güvenlik tedbirlerinin son derece titizlikle sağlandığı işyerimizde bundan böyle daha da teyakkuz halinde olunacağını, gerek ülkemizden gerekse tüm dünya ülkelerinden gelen çekim ekiplerinin huzur ve güven içinde tam bir profesyonellikle çalışmaya devam etmeleri için gereken her şeyin yapılacağını bu vesileyle kamuoyuna duyururuz. Firmamız, sinema televizyon sektörünün öncü firması olarak tüm dünyada ülkemizi temsil etmeye, istihdam ve katma değer üreterek ülke ekonomisine yüksek değer katmaya, her geçen gün hizmet kalitesini daha da öteye taşımaya devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyururuz.20.06.2024…”

Tehdit Mesajları ve İlişkili Detaylar

Olayın ardından, sosyal medya platformlarında Daltonlar çetesine ait olduğu iddia edilen hesaplarda, saldırıda yaralanan oyuncular Cengizhan Yurdutek ve Burak Akyüz’ün fotoğraflarının kullanıldığı tehdit içerikli mesajlar paylaşıldı. Bu mesajlar, geçmişte Daltonlar tarafından öldürülen Halil Ay ile ilişkilendiriliyor ve iki çete arasındaki olası bir husumetin varlığına işaret ediyor.

Daltonlar'ın Rolü Ne?

Saldırı sonrasında, sosyal medya platformlarında "Dalton Çetesi" adıyla yapılan paylaşımlar, Daltonlar'ın olayla ilişkili olabileceği ihtimalini güçlendiriyor. Bu durum, olayın arka planında yatan potansiyel sebepleri gözler önüne serdi.