Konya'nın Karapınar ilçesine bağlı Sazlıpınar Mahallesi’nde saman ve yonca balyalarının istiflendiği alanda yangın çıktı. Edinilen bilgiye göre, balya ticareti yapan Y.K. ve S.K.'ye ait alandan dumanların yükseldiğini fark eden vatandaşlar, durumu hemen itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri ve vatandaşlara ait iş makineleri ile yangına müdahale edildi.

Yoğun Çaba Sonucu Söndürüldü

İtfaiye ekiplerinin ve vatandaşların yoğun çabaları sonucunda yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Ancak yangın sırasında tonlarca saman ve yonca balyası alevler arasında kalarak kül oldu.

Sıra bekler gibi yaparak para çeken emekliyi gasp etti Sıra bekler gibi yaparak para çeken emekliyi gasp etti

Yangının Sebebi Araştırılıyor

Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı. İtfaiye ekipleri, yangının çıkış nedenini tespit etmek için alanda incelemelerde bulunuyor. Olayın kesin nedeni yapılacak detaylı incelemelerin ardından ortaya çıkacak.

Büyük Maddi Kayıp

Yangın sonucunda meydana gelen büyük maddi kayıp, balya ticareti yapan Y.K. ve S.K.’yi zor durumda bıraktı. Yangının neden olduğu zararın tespiti için yetkililer tarafından çalışma başlatıldı.

Kaynak: İHA