Siyaset

Konya’nın yeni Valisi İbrahim Akın görevine başladı

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Konya Valiliği görevine atanan İbrahim Akın, törenle karşılandı. Vali Akın, açıklamasında halkı kucaklayan, adalet ve hakkaniyeti esas alan bir yönetim anlayışını vurguladı.

Abone Ol

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Konya Valiliği görevine atanan Vali İbrahim Akın, bugün düzenlenen törenle görevine başladı. Valilik önünde gerçekleşen törende, Vali Akın tören mangasını selamladı ve ardından protokol üyeleriyle tokalaşarak göreve resmen başladı.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali İbrahim Akın, Konya gibi kadim bir şehirde görev yapmanın büyük bir onur ve sorumluluk olduğunu belirtti. Akın, “Bu kadim şehre hizmet görevini üstlenirken, tarihimizin, kültürümüzün ve değerlerimizin ne kadar derin olduğunun farkındayım. Görevimin Konya’mız ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum,” dedi.

İnsanı Merkeze Alan Yönetim Anlayışı

Yeni görevinde halkı kucaklayan bir yönetim anlayışı benimseyeceğini ifade eden Vali Akın, "Yönetimde temel yaklaşımımız, insanı merkeze alan, hukuk, adalet ve hakkaniyet ölçülerine bağlı bir anlayış olacaktır. Güler yüzlü ve hoşgörülü bir yaklaşımla toplumumuzun her kesimini kucaklayacağız,” sözleriyle Konya’ya hizmet etmeye hazır olduğunu vurguladı.