Konser Tanıtımı

İsviçre, Almanya, Hollanda ve İngiltere gibi Avrupa ülkelerinde başarılı faaliyetlerini sürdüren dört Koreli caz müzisyeni Ankara'ya geliyor. Sori Quartet, cazın büyülü dünyasını Ankaralı müzikseverlerle buluşturacak.

Barok Dönemi'nden günümüze: Dritan ve Serklana Gani'den müzik ziyafeti Barok Dönemi'nden günümüze: Dritan ve Serklana Gani'den müzik ziyafeti

Sori Quartet Üyeleri:

Song Yi Jeon - Vokal
Hyelim Kim - Daegeum
Gee Hye Lee - Piyano
Sun-Mi Hong - Davul
Sanatçı Tanıtımları

Song Yi Jeon - Vokal Songyi Jeon, Avrupa’da aktif olan bir vokalist ve bestecidir. 2002 yılında Avusturya’da Graz Ulusal Müzik Üniversitesi'nde klasik beste bölümünde okuduktan sonra, 2008 yılında İsviçre Basel College of Music Caz Vokal Bölümü’nden mezun olmuştur. Wolfgang Muthspiel, Ann Malcolm, Guillermo Klein ve Jorge Rossy gibi dünyaca ünlü caz ustalarından ders alarak vokal doğaçlama becerilerini geliştirmiştir. Berkeley College of Music'te sadece bir öğrenciye verilen “Billboard Endowed Scholarship” ve Quincy Jones tarafından seçilmiş beş Koreliye verilen “Quincy Jones Scholarship by CJ” ödüllerini almıştır. 2015 yılında New York’taki efsanevi caz kulübü Blue Note’ta, Songyi Jeon Quintet'in ilk mini albümü ’in showcase konserini vermiştir. 2022 yılında Brezilyalı gitarist Vinicius Gomez'le birlikte Greenleaf Label aracılığıyla ikili albüm “HOME”u yayınlamış ve ünlü caz dergisi Downbeat Magazine'den büyük övgü almıştır.

Hyelim Kim - Daegeum Londra merkezli besteci ve daegeum solisti Hyelim Kim, Kore geleneksel müziği ile yenilikçi yaklaşımları birleştirerek performanslar sergilemektedir. EFG Londra Caz Festivali ve Melbourne Kadınlar Festivali gibi önemli etkinliklerde sahne almış, Orchestre de Chambre de Paris ile bir daegeum konçertinosunun prömiyerini gerçekleştirmiştir. Albümleri arasında “Sensitive to Light” (2023), Simon Barker ve Tom Skinner ile işbirlikleri bulunmaktadır.

Gee Hye Lee - Piyano Seul’da doğan ve Almanya’da aktif performanslar sergileyen caz piyanisti Gee Hye Lee, Yewon Okulu ve Seul Sanat Lisesi’nde klasik müzik eğitimi almıştır. 1996 yılında Almanya’ya giderek Stuttgart Ulusal Müzik Üniversitesi’nde yüksek lisans ve lisans eğitimlerini tamamlamıştır. 2009’da Universal Music Korea tarafından yayınlanan Gee Hye Lee Trio’nun “Midnight Walk” albümü ile başlayan kariyeri, birçok önemli festivalde sahne almasıyla devam etmiştir.

Sun-Mi Hong - Davul Sun-mi Hong, 2011 yılında Güney Kore’nin caz alanında en saygın müzik okullarından biri olan Howon Üniversitesi’nin Caz Bölümü’nden mezun olmuştur. Hollanda Amsterdam Konservatuvarı'nda lisans ve yüksek lisans eğitimleri almış, Avrupa cazının önde gelen isimleri ile işbirlikleri yapmıştır. 2017 yılında ilk albümü “FIRST PAGE”i yayımlamış, ardından “Second Page: A Self-Strewn Portrait” ve “Third Page: Resonance” albümleri ile caz dünyasında adından söz ettirmiştir.

Ücretsiz Bilet Başvuru Yöntemi Katılmak isteyenlerin rezervasyon için [email protected] adresine “K-Jazz: Sori Quartet” başlığını yazarak en geç 7 Temmuz 2024 Pazar gününe kadar ad soyad, e-mail, cep telefon numaraları ve katılmak istedikleri kişi sayısını (maksimum 2 kişiye kadar) belirten e-mail göndermeleri gerekmektedir. Rezervasyon yapan kişiler mail yoluyla bilgilendirilecektir.

Rezervasyonlar mail sırasına göre gerçekleştirilecektir.
Rezervasyon yapmış olan kişilerin mutlaka konsere katılmaları rica olunur. Bilet aldıktan sonra etkinliğe katılmamak, ileride Kore Kültür Merkezi’nin etkinlikleri ve kursları gibi programlara katılmaya engel olabilir.
6 yaş ve altı etkinliğe alınmamaktadır.

Muhabir: Sevda Ecem