Eylül ayının sıcaklık değerlerinin de mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, barajdaki suyun hızla azalmasına yol açtı. Kuraklık sonucu baraj gölünde birçok noktada küçük adacıklar oluştu. Bu olumsuz durum, bölgedeki tarım arazilerini tehdit ediyor.

Kuraklık Tarımı Vuruyor

Barajın su seviyesinin düşmesi, bölgedeki tarımsal faaliyetleri de zora soktu. Sulama için kullanılan baraj suyunun tükenme noktasına gelmesi, çiftçileri endişelendiriyor. Baraj göletinde neredeyse tarım arazilerine yetecek su kalmadı, bu da hasat dönemini olumsuz etkileyebilir.

Bozulan Şarj Kablosunu Onarmak Artık Çok Kolay! Bozulan Şarj Kablosunu Onarmak Artık Çok Kolay!

Çiftçiler Endişeli

Bölge çiftçilerinden Faruk Yiğenoğlu, bu yılın aşırı sıcak geçtiğini belirterek, barajdaki su seviyesinin düşmesinin bahçelere zarar vermeye başladığını vurguladı. Yiğenoğlu, "Geçmiş yıllara kıyasla barajın doluluk oranı çok düşük seviyelere geriledi. Şu an doluluk oranı yüzde 23’e kadar inmiş durumda ve barajda gözle görülür bir kuraklık yaşanıyor" dedi.

Sıcaklıklar Mevsim Normallerinin Üzerinde

Tüm zamanların en sıcak yaz mevsimini geride bırakan bölgede, Eylül ayındaki sıcaklıkların da mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi barajlardaki su kaybını hızlandırıyor. Kozan Barajı’nda su seviyesinin kritik seviyelere inmesi, özellikle sulama amacıyla kullanılan suyun yetersiz kalmasına neden oluyor.

Kaynak: İHA