Borsa yatırımcıları dikkat: Düşüş devam ederken uzmanlardan uyarı geldi! Borsa yatırımcıları dikkat: Düşüş devam ederken uzmanlardan uyarı geldi!

Emekli bayram ikramiyeleri, üçer bin liradan toplamda altı bin liraya çıkarıldı. 16 milyon emekli bu ikramiyelerden faydalanacak. Yeni emekli olacaklar da bu ikramiyelerden yararlanma hakkına sahip olacaklar. 

EMEKLİLİK BAŞVURULARI İÇİN SON TARİH: 31 MAYIS

Kurban Bayramı öncesinde ikramiye almak isteyen yeni emekliler için süre daralıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emekli ikramiyesinden faydalanmak isteyenlerin 31 Mayıs gece yarısına kadar emeklilik başvurusu yapmaları gerektiğini duyurdu. Bu tarihe kadar başvuruda bulunmayanlar, ikramiye ödemesi için bir yıl beklemek zorunda kalacaklar.

İKRAMİYE İÇİN ŞARTLAR NELER?

Yeni emekli olacakların ikramiyeyi hak edebilmeleri için maaşlarının ödenip ödenmediğine değil, emeklilik başvurusunun yapılmış olup olmadığına bakılıyor. Dolayısıyla, emeklilik için başvurulan tarih büyük önem taşıyor. 31 Mayıs'a kadar başvurularını tamamlayanlar, Kurban Bayramı öncesinde ikramiye ödemelerini alabilecekler.

ÖDEMELER 10-14 HAZİRAN HAFTASINDA YAPILACAK

Bu yıl Kurban Bayramı, 15-19 Haziran tarihleri arasında kutlanacak. Emekli ikramiyeleri ise 10-14 Haziran haftasında hesaplara yatacak. İkramiye alabilmek için maaş hakkı kazanmış olma şartı gereği, 1 Haziran ve öncesinde maaş hak etmiş olanlara ikramiye ödemesi yapılacak.

Muhabir: Haber Bülteni