Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı duyuruda, sınav merkezlerinin bulunduğu il ve ilçelerde nüfus müdürlüklerinin 2 Haziran Pazar günü de 07.00-10.00 saatleri arasında hizmet vereceğini belirtti. Öğrencilerin zaman kaybı yaşamaması adına, sınava giriş belgesini ibraz ederek ebeveynleriyle birlikte başvuru yapmaları gerekiyor.

SINAVA 1 MİLYON 38 BİN ÖĞRENCİ KATILACAK

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2 Haziran'da gerçekleştirilecek olan LGS merkezi sınavına bu yıl 1 milyon 38 bin 192 öğrenci başvurdu. Sınav, yurt içinde 973 sınav merkezinde, 3 bin 891 okulda ve 62 bin 663 salonda gerçekleştirilecek. Yurt dışında ise 11 sınav merkezi ve 11 okulda, toplam 35 salonda yapılacak.

SINAVIN İÇERİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMADI

LGS sınavında, içerik, sınav süreleri ve soruların dağılımında bu yıl, herhangi bir değişiklik yapılmadı. Geçen yıl yaşanan deprem nedeniyle, sadece birinci dönem konularından soru sorulmuştu, bu yıl ise 8. sınıf müfredatının tamamından sorular sorulacak.

SINAV NASIL OLACAK?

Merkezi sınavın birinci oturumu saat 09.30'da, ikinci oturumu ise 11.30'da başlayacak. İki oturum şeklinde yapılacak olan sınavda, toplamda 90 çoktan seçmeli soru bulunacak ve oturumlar aynı gün tamamlanacak. İlk oturum, 50 soruluk sözel bölümden oluşacak ve 75 dakika sürecek. İkinci oturum ise 40 soruluk sayısal bölümden oluşacak ve 80 dakika sürecek. Birinci oturum; Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil derslerinden soruları içerecek. İkinci oturumda ise Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden sorular yer alacak.

8. SINIF MÜFREDATI ESAS ALINACAK

LGS sınavında, 8. sınıf öğretim programları temel alınarak hazırlanan sorular, ders kitaplarında yer alan konu, kazanım, etkinlik ve sorular esas alınarak oluşturuldu. Öğrencilerin okula devamı, derse aktif katılımı ve ders kitaplarında yer alan soruları anlayarak çözmeleri, sınavda başarılı olmalarını kolaylaştıracak.

Başkent Üniversitesi’nde DGS kayıtları başlıyor Başkent Üniversitesi’nde DGS kayıtları başlıyor

BU YIL DA ÖRNEK SORULAR YAYIMLANDI

Geçmiş yıllarda olduğu gibi, bu yıl da sınava hazırlık yapan öğrencilerin daha iyi hazırlanabilmesi için örnek sorular yayımlandı. Hazırlanan örnek soru paketlerinin içeriğinde; her dersten sorular ve bu soruların çözüm videoları yer aldı. Öğrenciler, bu pakete; Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinden (odsgm.meb.gov.tr) örnek sorulara ulaşabiliyorlar.

SINAVA GİRİŞ İÇİN HANGİ BELGELER GEREKLİ

LGS sınavına katılacak olan öğrencilerin fotoğraflı sınav giriş belgeleri, 24 Mayıs'tan itibaren elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından onaylanarak öğrencilere verilmeye başlandı. Sınav giriş belgesinde, öğrencinin kimlik bilgileri ile sınava gireceği merkez, bina, salon ve sıra bilgileri bulunacak. Öğrenciler, sınava fotoğraflı giriş belgeleri ve geçerli kimlik belgeleri ile giriş yapabilecekler.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK

Sınav sonuçları 28 Haziran'da açıklanacak. Ayrıca, aynı gün Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu yayımlanacak.

Muhabir: Haber Bülteni