29 yaşındaki futbolcu, maç programlarının sürekli olarak artırılmasından dolayı memnuniyetsizliğini dile getirerek şunları söyledi:

15 Doktoralı, 200 sertifikalı Türk Ninja, belgelerini yırttı 15 Doktoralı, 200 sertifikalı Türk Ninja, belgelerini yırttı

"FIFA ve UEFA maç programını sürekli arttırıyor. Oyuncuları da düşünmeniz gerekiyor. Sıkı çalışıyoruz belki ama biz de insanız. Bizim de bir canımız var. Bu gidişle ben de 30 yaşında futbolu bırakırım. Artık bıktım"

Akanji'nin Kariyer Başarıları

Savunmadaki performansıyla dikkat çeken Akanji, Manchester City formasıyla bugüne kadar 101 maça çıkarken, 5 gol ve 1 asistlik katkı sağladı. 45 milyon Euro civarında piyasa değeri olan Akanji, City’nin savunma rotasyonunun vazgeçilmez isimlerinden biri olarak görülüyor.

Futbol Dünyasında Akanji'nin Eleştirileri Yankı Buldu

Akanji’nin futbolu bırakma sinyalleri, yoğun maç temposuna dair futbol dünyasında uzun süredir devam eden tartışmalara yeni bir boyut kazandırdı. Birçok futbolcunun da benzer şikayetlerde bulunduğu bilinirken, Akanji’nin açıklamaları, oyuncular üzerindeki fiziksel ve mental yükün yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini ortaya koyuyor.

Muhabir: Haber Bülteni