Pursaklar Belediyesi, ilçedeki öğrencilerin sağlıklı ve güvenilir gıdalara ulaşabilmesi için okul kantinlerinde kapsamlı hijyen denetimleri gerçekleştiriyor.

Eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte, öğrencilerin okul ortamında tükettiği yiyecek ve içeceklerin sağlık açısından uygunluğunu sağlamak amacıyla belediye ekipleri, okul kantinlerine yönelik denetimlerini sıklaştırdı.

Çankaya Üniversitesi’nde mali yardım başvuruları başlıyor Çankaya Üniversitesi’nde mali yardım başvuruları başlıyor

Belediye ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, kantinlerde satılan gıda maddelerinin son kullanma tarihleri, hijyen kurallarına uyulup uyulmadığı ve kantinlerin çalışma ruhsatlarının uygunluğu titizlikle inceleniyor.

Pursaklar Belediyesinden yapılan açıklamada,okul kantinlerinin hijyen kurallarına uygun olarak işletilmesinin önemine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, okul kantinlerinde güvenle yiyecek ve içecek tüketebilmeleri için gerekli kontrolleri aralıksız sürdürüyoruz. Yiyeceklerin son kullanma tarihleri ve hijyen koşulları, çocuklarımızın sağlığı için büyük önem taşıyor. Bu konuda asla taviz vermiyoruz.”

Muhabir: Burcu Çayan