Yaşam

Mamak’ta Muharrem Ayı anma ve aşure etkinliği

Mamak Belediyesi’nin "Yas-ı Matem Muharrem" programı ve Aşure Etkinliği, 18 Temmuz Perşembe akşamı saat 20.00'de 100.Yıl Cumhuriyet Millet Bahçesi'nde gerçekleşecek.

Abone Ol

Mamak Belediyesi, Muharrem ayının mübarek günlerinde Kerbela’da şehit düşen canları anmak ve birlik beraberliğimizin önemini vurgulamak amacıyla özel bir program düzenliyor.

"Yas-ı Matem Muharrem" programı ve Aşure Etkinliği, 18 Temmuz Perşembe akşamı saat 20.00'de 100.Yıl Cumhuriyet Millet Bahçesi'nde gerçekleşecek.

Mamak Belediyesi, Muharrem ayının maneviyatını yaşatmak ve bu özel günlerde toplumsal birlik ve beraberliği pekiştirmek amacıyla bu etkinliği düzenliyor. Kerbela’da yaşanan acıları anarak, tarihin bu önemli olayını hatırlamak ve paylaşmanın, dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyor.

ETKİNLİK İÇERİĞİ

Yas-ı Matem Muharrem Programı: Program, Kerbela şehitlerinin anılması ve bu acıların yad edilmesi amacıyla çeşitli anma etkinliklerini kapsayacak. Etkinlikte dualar edilecek, mersiyeler okunacak ve katılımcılara manevi bir atmosfer sunulacak.

Aşure İkramı: Anma programının ardından, katılımcılara aşure ikram edilecek. Aşure, bolluk ve bereketin sembolü olarak, paylaşmanın ve birlikteliğin en güzel örneklerinden biri olarak kabul ediliyor. Aşure ikramı ile birlikte, Muharrem ayının ruhu yaşatılacak ve katılımcılar arasında dayanışma ve kardeşlik duyguları pekiştirilecek.

Etkinlik ile ilgili Mamak Belediye’sinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Muharrem ayının mübarek günlerinde, Kerbela’da şehit düşen canlarımızı anıyor ve onların yaşadığı acıları yüreklerimizde hissediyoruz. Birlik ve beraberliğimizin paylaştıkça artan bolluk ve bereketiyle gönüllere dokunduğu Muharrem ayı dolayısıyla düzenleyeceğimiz 'Yas-ı Matem Muharrem' programı ve Aşure Etkinliği'ne tüm halkımızı bekliyoruz."