Manavgat'ın Kavaklı Mahallesi'nde bulunan Kavaklı Camii, hırsızlık olayına sahne oldu. Cami görevlisi, caminin kapısının kırılarak içeri girildiğini fark edince durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen Asayiş Büro Amirliği ekipleri, yapılan incelemede giriş kapısının üst kısmının kırılarak içeri girildiğini tespit etti. İmam odasında bulunan ve yardımların toplandığı para kasasının da çekiçle kırılarak açıldığı belirlendi.

Yapılan incelemeler sonucunda, yardım kasasında bulunan yaklaşık 15 bin TL civarındaki nakit paranın çalındığı ortaya çıktı. Hırsızın, kasada bulunan bozuk paralara dokunmadığı ancak camiye verdiği zararın yaklaşık 35 bin TL olduğu belirtildi. Ekipler, caminin güvenlik kameralarını inceleyerek şahsın kimliğini tespit etti. Şahsın Şahin Mert G. olduğu belirlendi.

Şahin Mert G.'nin daha önce aynı camiye ve Manavgat'taki diğer camilere defalarca girerek hırsızlık yaptığı ve çok sayıda hırsızlık dosyasının bulunduğu öğrenildi. Güvenlik kamerası görüntülerinde, Şahin Mert G.'nin cami avlusunda dolaşma ve camiye giriş anları kaydedildi. Şahsın sırtındaki çantada ise hırsızlıkta kullandığı kerpeten, tornavida, çekiç gibi malzemelerin bulunduğu bildirildi.

Ankara'da balkondan düşen Amerikalı hayatını kaybetti Ankara'da balkondan düşen Amerikalı hayatını kaybetti

Kaynak: İHA