Sokak hayvanları sorununu çözmek amacıyla Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ortak bir taslak çalışması hazırladı. AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu'na teslim edilen çalışma, Meclis'te tamamlanacak. Dört bakanlık, bu düzenlemeye neden ihtiyaç duyulduğunu detaylı raporlarla ortaya koydu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A SUNULDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulan etki analiz raporunda, sahipsiz sokak hayvanlarının güvenlik, sağlık ve ekonomik açılardan oluşturduğu riskler detaylandırıldı. Raporda, saldırgan hayvanların toplum güvenliğini tehdit ettiği belirtildi. Meclis'e sunulması beklenen yasa teklifinde, köpeklerin uyutulması çözüm önerileri arasında yer aldı.

Sandalye Firmasından Dikkat Çeken Test: 2 Tonluk Lüks Araçla Sağlamlık Kontrolü Sandalye Firmasından Dikkat Çeken Test: 2 Tonluk Lüks Araçla Sağlamlık Kontrolü

MANSUR YAVAŞ'IN AÇIKLAMALARI GÜNDEM OLDU

Tartışmalar sürerken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın sokak hayvanlarıyla ilgili önceki açıklamaları yeniden gündeme oturdu. Yavaş, Avrupa'da sahipsiz sokak hayvanlarının bulunmadığını belirterek, "Hayvanseverlerin fikirlerine de saygılıyım ama o kadar çok popülasyon arttı ki. Türkiye'de ilk defa kendi imkanlarının dışında kısırlaştırma ihalesi açan belediyeyiz. Dişiler kısırlaştırınca bir hafta kalması gerekiyor. Bu popülasyonda sadece kısırlaştırmayla bunun önünü almanın imkanı yok. Ne kadar kısırlaştırırsanız kısırlaştırın şu aşamada önü alınmayacak gibi görünüyor. Bir yandan onda devam edeceğiz, bir yandan da sokaktakileri alıp barınakta misafir edeceğiz. Yurtdışılarında hiç sokakta sahipsiz hayvan yok. Eğer çok istiyorlarsa... Gerçek hayvan severler de elini taşın altına koyacak. Biz de destek oluruz, sahiplensinler" dedi.

SOSYAL MEDYADA TARTIŞMAYA NEDEN OLDU

Yavaş'ın açıklamaları, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Bazıları Yavaş'ın gerçekçi yaklaşımını desteklerken, bazıları ise sert bir dille eleştirdi. Sokak hayvanları sorununa çözüm arayışları devam ederken, kısırlaştırmanın tek başına yeterli olup olmadığı tartışmaları da devam ediyor.

Muhabir: Haber Bülteni