Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, Serenad Bağcan’ın seslendirdiği "Dünya Anne Şarkıları" ile unutulmaz bir konsere imza attı.

3. Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nde gerçekleştirilen konser, Marmaris Amfi Tiyatro’da yaklaşık 5 bin kişinin katılımıyla gerçekleşti. Amfitiyatroyu dolduran izleyiciler arasında Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü ve Marmaris’te tatil yapan ünlü sanatçı Emel Sayın da yer aldı.

Harun Farocki Retrospektifi Kapsamında "Labour in a Single Shot" Atölyesi ve Pop-up Sergisi Ankara'da Harun Farocki Retrospektifi Kapsamında "Labour in a Single Shot" Atölyesi ve Pop-up Sergisi Ankara'da


Kadın şairlerin şiirlerini, isyanlarını, dramlarını ve cesaretlerini notalara döken Fazıl Say, büyük ilgi gördü. Konserde, güçlü sesiyle Serenad Bağcan solist olarak yer alırken, Fazıl Say’a kontrbasta Volkan Hürsever ve davulda Ferit Odman eşlik etti. Tanınmış sunucu Yekta Kopan’ın sunuculuğunda gerçekleşen konserde Şükûfe Nihal Başar, Ayten Mutlu, Gülten Akın, Nilgün Marmara, Sezen Aksu, Furuğ Ferruhzad, Birhan Keskin, Ece Temelkuran, Didem Madak, Bejan Matur ve Selenay Koçer’in şiirleri seslendirildi. Konser, "İnsan insan" eseriyle sona erdi.

Kaynak: İHA