Sağlık

Maymun Çiçeği salgını nedeniyle kapanma mı olacak? Sağlık Bakanlığı'ndan kritik açıklama

Kongo’da ortaya çıkan ve dünya genelinde endişe yaratan maymun çiçeği (mpox) hastalığı nedeniyle Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), acil durum ilan etti. Bu gelişme sonrası Türkiye'de de gözler, olası kısıtlama ve önlemlere çevrildi. Konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı’ndan açıklama geldi.

Abone Ol

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, maymun çiçeği ve Covid-19 ile ilgili gelişmeleri takip ettiklerini belirterek, şu anda Türkiye için bir alarm durumunun söz konusu olmadığını söyledi.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN RESMİ AÇIKLAMA

Sağlık Bakanlığı, 14 Ağustos 2024 tarihinde DSÖ tarafından yapılan Acil Durum Komitesi Toplantısı sonrasında, Türkiye'deki durumla ilgili resmi Twitter (X) hesabından açıklama yaptı.

Açıklamada, Türkiye'de 2024 yılı içinde maymun çiçeği vakasına rastlanmadığı belirtilirken, herhangi bir kısıtlama veya ek tedbir ihtiyacının bulunmadığı vurgulandı. Bakanlık, "Bakanlığımızca gerekli çalışmalar yürütülmekte, bilim kurulumuz ve sağlık altyapımızla süreç hassasiyetle takip edilmektedir. Güncel bilgiler kamuoyunun bilgisine sunulacaktır" ifadelerini kullandı.

AİLE HEKİMLİĞİ HİZMETLERİNE TEŞVİK

Sağlık Bakanı Memişoğlu, ayrıca birinci basamak sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi için aile hekimliğine başvuruların teşvik edileceğini açıkladı. Memişoğlu, “Aile Sağlığı Merkezlerimizdeki kurum kültürünü daha ileri seviyeye taşıyacak ve bu merkezlerimizle 2. ve 3. basamak sağlık kuruluşlarını entegre edeceğiz” dedi. Bakan, sorunları kökten çözme gayretinde olduklarını belirterek, zorlayıcı bir yaklaşım yerine teşvik edici bir anlayış benimsediklerini ifade etti.

OLASI KAPANMA GÜNDEMDE DEĞİL

Maymun çiçeği hastalığının Türkiye’de henüz görülmemesi, olası bir kapanma veya kısıtlama ihtimalini şimdilik gündemden çıkardı. Sağlık Bakanlığı, süreci titizlikle takip ederken, vatandaşların doğru bilgiye erişimini sağlamak için düzenli bilgilendirmeler yapmaya devam edecek.