2023-2024 eğitim ve öğretim yılının bitmesine kısa bir süre kala öğrenciler, veliler ve eğitimciler şimdiden kurs ve yaz okullarının ne zaman başlayacağını beklemeye başladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yaz dönemi kursları ve yaz okulları için gerekli bilgileri içeren Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) e-Kılavuzu'nu yayınladı. Peki, MEB yaz dönemi kursları ve yaz okulları ne zaman başlayacak? İşte, merak edilen detaylar…

Dünyanın en etkili 44 bilim adamı Hacettepe’de Dünyanın en etkili 44 bilim adamı Hacettepe’de

YAZ DÖNEMİ KURSLARI VE YAZ OKULLARI TARİHLERİ

MEB tarafından yapılan açıklamaya göre, yaz dönemi kursları ve yaz okulları 1 Temmuz-29 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu yıl ilk defa 81 ilde açılacak yaz okulları için öğrenci ve öğretmenlerin başvuruları 3-12 Haziran tarihleri arasında alınacak.

DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI (DYK) TARİHLERİ

Eğitim ve öğretim dönemi destekleme ve yetiştirme kursları ise 2 Eylül 2024-6 Haziran 2025 tarihleri arasında açılacak. DYK e-Kılavuzu, 15 Mayıs tarihinde yayınlanmıştı ve kursların detayları bu kılavuzda yer alıyor.

BAŞVURU EKRANI

1 Temmuz itibarıyla başlayacak olan kurslar, 29 Ağustos tarihinde sona erecek. Kurslara katılmak isteyen öğrenciler, "https://e-kurs.meb.gov.tr" internet adresindeki e-Kurs modülü üzerinden öğrenci başvuru ekranından başvurularını yapabilecekler. Öğrenciler, kurs merkezince belirlenen derslerden tercihte bulunarak başvuru sürecini tamamlayabilecek.

Muhabir: Haber Bülteni