Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yaz tatili yaklaşırken mezuniyet törenlerine dair önemli bir genelge yayımladı. Genelge ile okul müdürlüklerine gönderilen talimatlarda, mezuniyet etkinliklerinin milli, manevi, ahlaki ve kültürel değerlere uygun olması gerektiği belirtildi.

ŞATAFATA İZİN YOK

Genelgede özellikle törenlerde aşırı gösteriş ve şatafata izin verilmeyeceği vurgulandı. Bu durum, velilerin onayı alınarak uygulanacak.

Okul öncesi ve ilköğretim seviyesindeki öğrenciler için etkinliklerin, onların yaş ve gelişim seviyelerine uygun olmasına özen gösterilecek.

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, etkinlikler sırasında öğrencilerin zararlı alışkanlıklardan, olumsuz davranışlardan ve aşırılıklardan korunması için gerekli tedbirler uygulanacak. Okul yönetimi, öğretmenler ve velilerle iş birliği yaparak israfın önüne geçecek önlemler alacak.

2024-Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) tercih süreci başladı 2024-Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) tercih süreci başladı

OKUL DIŞINDAKİ MEZUNİYET ETKİNLİKLERİ YASAK

Velilere ve okullara mali yük getirecek aktivitelerden kaçınılacak. Mezuniyet etkinlikleri, okulların uygun mekânlarında veya alanlarında yapılacak, dışarıdaki mekânlarda ise mezuniyet törenleri düzenlenmeyecek.

İL VE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİNDEN ONAY

Okul ya da kurumlar tarafından planlanan mezuniyet etkinlikleri, il ya da ilçe milli eğitim müdürlüklerinden onay alarak düzenlenecek. Bu etkinlikler, okul kültürünü geliştirici, öğrenci merkezli, okulun çevreyle kaynaşmasını sağlayan ve okul çalışanları arasında birlik ve bütünleşmeyi destekleyen aktiviteler olacak.

Muhabir: Haber Bülteni