Merve Kır kimdir? CHP'deki görevi nedir?

CHP Kadın Kolları Genel Başkan Adayı olan Merve Kır'ın, hayatı, biyografisi merak ediliyor. Peki, Merve Kır kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne? İşte detaylar…

Son zamanlarda Merve Kır kimdir? Kaç yaşındadır? Hangi partilerde yer almaktadır? Soruları sıkça sorulmayacak başladı. Merve Kır hakkındaki merak edilen tüm sorularının cevaplarını sizler için hazırladık. 

Özge Mumcu kimdir? Uğur Mumcu'nun kızı mı? Özge Mumcu kimdir? Uğur Mumcu'nun kızı mı?

Merve Kır kimdir? 

Merve Kır, 1987 yılında Zonguldak'ta doğdu. Ortaokul ve lise eğitimini Zonguldak TED Koleji’nde tamamladıktan sonra Yeditepe Üniversitesi Uluslararası Hukuk bölümünden mezun oldu. İyi derecede İngilizce ve orta derecede Almanca bilmektedir. Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra Dış Ticaret Müsteşarlığı İthalat İhracat Birliği’nde çalışmaya başladı. Ardından doğduğu şehir olan Zonguldak’a dönerek 2010 yılında Kır Hukuk Bürosu’nu kurdu.

Çatalağzı Termik Santrali Davası

Zonguldak’taki Çatalağzı Termik Santrali’nde çalışan ve kadroya geçmek için mücadele eden 200 taşeron işçinin avukatlığını üstlendi. İşe iade davalarını kazanarak işçileri devlet dairelerinde işe sokarak mağduriyetlerini giderdi.

Siyaset hayatı


Cumhuriyet Halk Partisi’ne olan bağlılığıyla bilinen Merve Kır, Mustafa Kemal Atatürk’ün çizgisini takip ederek Türk milletini "muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşıma" hedefiyle 2016 yılından beri CHP Zonguldak İl Kadın Kolları Başkanı olarak görev yapmaktadır.

2018 yılında Zonguldak 4. sıra Milletvekili Adayı olan Kır, CHP 14. Olağan Kadın Kolları Kurultayı’nda Kadın Kolları MYK üyesi olarak seçildi. Batı Karadeniz Bölge Sorumlusu olarak Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu’da Cumhuriyet Halk Partisi İl/İlçe Örgütleriyle birlikte aktif siyasi çalışmalar yürütmektedir.

Muhabir: Haber Bülteni