Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, üniversite sanayi iş birliği kapsamında TMC Powder Metal’i ziyaret etti.

Ziyarette; Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’a, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Rektör Danışmanı Teknoloji Fakültemiz İmalat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Abdulkerim Yörükoğlu, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Uğur Gökmen, İmalat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. İhsan Korkut ve Bölüm Başkan Yardımcısı Doç.Dr. Gültekin Uzun eşlik etti.  

6 Ekim 2024 Pazar güncel altın fiyatları 6 Ekim 2024 Pazar güncel altın fiyatları

METAL TOZLARI ÜRETİMİNDE İŞBİRLİĞİ

Karakoyunlu Group Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Öztürk’ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen ziyarette, TMC Powder Metal Danışmanı Prof. Dr Mustafa Boz tarafından firmanın ürün ve kabiliyetleri hakkında bilgi verildi.

Bu kapsamda Gazi Üniversitesi ve TMC Powder Metal arasında olası iş birlikleri ve uygulanabilir projeler tartışıldı. Firmanın su ve gaz atomizasyonu yöntemleri ile üretimini gerçekleştirdiği kalay, çinko, alüminyum ve alaşımları, bakır ve alaşımları gibi ürünlerin dışında ülkemizin ihtiyacı doğrultusunda iş birliği kapsamında magnezyum, titanium ve nikel alaşımları gibi metal tozlarının üretilmesi gerekliliği konusunda fikir birliği sağlandı.    

Rektör Prof. Dr. Musa Yıldız, dönem stajına devam etmekte olan Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi İmalat Mühendisliği Bölümü 2. sınıf öğrencisi Yılmaz Akgül ile de bir süre sohbet etti ve öğrencimizden yaptığı stajla ilgili bilgi aldı.

Muhabir: Bünyamin Altıntaş