Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul ve birçok kent için sağanak yağış uyarısında bulundu. Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin kuzeybatı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara Bölgesi’nin büyük bir kısmı (Çanakkale hariç), Kıyı Ege, Batı Karadeniz ile Kars ve Hakkari çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı belirtildi. Özellikle Batı Karadeniz kıyıları ve İstanbul çevresinde yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) de bir açıklama yaparak, pazar günü İstanbul'da serin ve yağışlı havanın etkili olacağını duyurdu. AKOM, vatandaşları ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

ASKİ duyurdu: Ankara'da sular nerelerde kesilecek, ne zaman gelecek? ASKİ duyurdu: Ankara'da sular nerelerde kesilecek, ne zaman gelecek?

Meteoroloji'nin tahminlerine göre, rüzgarın Akdeniz kıyılarında güney ve batı yönlerinden kuvvetli eseceği, hava sıcaklıklarının ise batı bölgelerde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece altında seyredeceği belirtildi.

Muhabir: Haber Bülteni