Milletin Azmi Belgeseli, Büyük Taarruz'un 100. Yılında İzleyicilerle Buluşuyor

Türk Tarih Kurumu, Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Muharebesi’nin 100. yıl dönümünde önemli bir adım attı. Bu kapsamlı dönemi aydınlatan "Milletin Azmi" isimli belgesel film hazırladı. Kapsamlı bir arşiv çalışmasına dayanan belgeselde, bir kısmı ilk defa kullanılan fotoğraf ve video görüntüleri eşliğinde Büyük Taarruz öncesinde yapılan hazırlıklar, Türk komuta heyetinin stratejik hamleleri, halkın mücadeleye katkıları anlatıldı. 

ASKİ duyurdu: Ankara'da sular nerelerde kesilecek, ne zaman gelecek? ASKİ duyurdu: Ankara'da sular nerelerde kesilecek, ne zaman gelecek?

Belgeselin İçeriği

Milletin Azmi belgeseli, geniş bir arşiv çalışmasına dayanan içeriğiyle dikkat çekiyor. İlk defa kullanılan fotoğraf ve video görüntüleri eşliğinde, Büyük Taarruz öncesindeki hazırlıklar, Türk komuta heyetinin stratejik hamleleri ve halkın mücadeleye katkıları detaylı bir şekilde anlatılıyor. Belgeselde, taarruz öncesi diplomasi, sağlık, lojistik ve askerî birliklerin eğitimi alanlarında yürütülen politikalara da yer veriliyor. Mücadelenin sadece cephe hattında değil, cephe gerisinde de zorlu bir savaş verildiği vurgulanıyor. 26 Ağustos’ta başlayan ve 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlanan Türk taarruzu boyunca cephede yaşanan gelişmeler, üç boyutlu haritalar üzerinde anlatılıyor. Belgesel, Türk Tarih Kurumu'nun sosyal medya hesapları üzerinden halkın ilgisine sunuldu.

Galası Yaklaşıyor

26 Ağustos günü başlayan ve 30 Ağustos’ta zaferle sona eren Türk taarruzu boyunca cephede yaşanan gelişmelerin üç boyutlu haritalar üzerinde anlatıldığı film Türk Tarih Kurumunun sosyal medya hesapları üzerinden halkın ilgisine sunulurken filmin Gala programı ise, 27 Ağustos 2024 tarihinde Hacı Bayram Veli Üniversitesi Mavi Salonda saat 14:00'te gerçekleştirilecek.

Muhabir: Cansel Yıldız