Maç öncesi yapılan incelemelerde, Laugardalsvöllur Stadyumu'ndaki buzlanma nedeniyle karşılaşmanın ertelenebileceği iddiaları ortaya atıldı. Sabah saatlerinde, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Vekili Ceyhun Kazancı, "Saha zemini buz tutmuş durumda. Maçın ertelenme ihtimali yüzde 51. Eş güdüm toplantısı yapıldı. Maçın yarına ertelenme ihtimali bulunuyor. Karşılaşmanın hakemi TSİ 17.00'de saha zeminini inceleyecek ve karşılaşmayla ilgili son kararını verecek" şeklinde bir açıklama yaptı.

"MAÇIN OYNANMASI ZOR"

TFF Başkan Vekili Mecnun Otyakmaz da, karşılaşmanın ertelenmeye yakın olduğunu belirterek, "Maçın oynanması zor. Sakatlık riskini almayacağız, değerli oyuncularımız var. Zeminin altı taş, büyük ihtimalle ertelenecek." 

Mıllı Mac

KARAR VERİLDİ MAÇ OYNANACAK

Stat zeminine yapılan incelemelerin ardından, saat 17.00'de brandaların kaldırılmasıyla zeminin sulanması işlemi gerçekleştirildi. UEFA yetkilileri, maçın hakemleriyle birlikte yaptıkları son inceleme sonucunda karşılaşmanın oynatılmasına karar verdi. Bu karar sonrası UEFA, durumu TFF'ye bildirdi.

Bu gelişme, hem oyuncular hem de taraftarlar için sevindirici bir haber oldu. A Milli Takımımız, önemli bir mücadele için sahada yer alacak ve galibiyet hedefiyle mücadele edecek.

İzlanda maçı, A Milli Takımımız için büyük bir önem taşıyor. Taraftarlar, takımın sahada göstereceği performansı merakla beklerken, karşılaşmanın nasıl bir atmosferde geçeceği de şimdiden tartışma konusu oldu.

İtalya - İsrail maçında Filistin’e destek protestosu yapıldı: Milli marş yuhalandı! İtalya - İsrail maçında Filistin’e destek protestosu yapıldı: Milli marş yuhalandı!

Ayrıca, maç öncesi yapılan tartışmalar, futbol camiasında zemin koşullarının ve hava şartlarının ne denli önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. TFF ve UEFA'nın aldığı önlemler, bu tür durumların üstesinden gelinmesi için kritik öneme sahip.

Kaynak: Haber Merkezi