Bilim kurgu gerçeğe dönüşüyor: Rüyalar arasında iletişim kuruldu! Bilim kurgu gerçeğe dönüşüyor: Rüyalar arasında iletişim kuruldu!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen siber casusluk soruşturmasında, Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT) koordinesinde Jandarma Genel Komutanlığı ve Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi'nin (USOM) katılımıyla düzenlenen ortak operasyon sonucunda, gözaltına alınan 9 kişi daha tutuklandı. Böylece, soruşturma kapsamında tutuklu bulunan şüpheli sayısı 20’ye çıktı.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, şüphelilerin, ele geçirdikleri kişisel bilgileri sosyal medya platformları üzerinden, terör örgütlerinin de aralarında bulunduğu alıcılara sattığı tespit edildi. Bu verilerin organize suç çeteleri tarafından, özellikle gençler ve çocuklara yönelik şantaj amacıyla kullanıldığı belirlendi.

Soruşturma kapsamında ayrıca, verilerin satışının yapıldığı tespit edilen 18 internet sitesi erişime kapatıldı. MİT'in koordinesinde yürütülen operasyonlar ve incelemeler devam ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi