Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve 6 bakanlığın desteğiyle organize edilen SAHA EXPO, 22-26 Ekim tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek. Türkiye ve Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmesi SAHA İstanbul tarafından organize edilen fuar, Anadolu Ajansının global iletişim ortaklığı ile savunma sanayiinin en önemli etkinliklerinden biri olarak öne çıkıyor.

TEKNOPARK ANKARA’DAN 14 FİRMA İLE KATILIM

Teknopark Ankara, fuarda 300 metrekarelik bir alanda stant açarak, teknoloji geliştirme bölgesinde faaliyet gösteren 14 firmaya yer verecek. Bu firmalar arasında savunma, havacılık ve uzay sanayii alanında yenilikçi çözümler üreten birçok önemli şirket bulunuyor.

İNOVATİF FİRMALAR GÖZE ÇARPIYOR

Merkür Savunma, öncelikli olarak İHA sistemlerine odaklanıyor ve yerli, milli siber güvenlik çözümleri geliştiriyor. Şirketin AYTAR Giyilebilir Taktik İHA Karşı Tedbir Sistemi, askeri personel ve mühimmatların güvenliğini sağlamak amacıyla dikkat çekiyor.

Teknodizayn, yerli endüstriyel 3D yazıcılarla Türkiye’deki ihtiyaçları karşılamanın yanı sıra ihracat da yapıyor. Yüksek teknolojiye dayalı bu çözümler, yurt içi ve yurt dışı pazarda büyük ilgi görüyor.

Karakamlar Havacılık, hava platformları, uydular ve radarlar gibi hassas sistemler için spesifik testler geliştiren ölçüm üniteleri üretiyor.

Robust, endüstriyel ürün tasarımı, elektronik donanım geliştirme, gömülü yazılım ve mekanik AR-GE konularında sonuç odaklı çözümler sunuyor.

Sigma Defence, güvenlik güçleri için harekat ve kontrol uygulamaları geliştiren önleyici sistemler üzerinde çalışıyor.

GETEK, savunma sanayiinde donanım tasarımı ve yazılım geliştirme alanlarında Havelsan Teknoloji Radar ile iş birliği yapıyor.

SVD Sistem, geniş alan görüntü aktarma çözümleri ve güvenlik kamera sistemleri gibi savunma teknolojileri sağlıyor.

HTM Tasarım, savunma, havacılık ve denizcilik sektörlerinde mühendislik hizmetleri sunarken, GEONTEK masaüstü CNC Freze çözümleriyle dikkat çekiyor.

RF Nexus, kablosuz iletişim teknolojileri ile güvenilir ve yüksek performanslı anten çözümleri geliştiriyor. BTB ARGE ise savunma sanayisine yönelik özgün ürünler ve katma değerli seri üretim hizmetleri sunuyor.

SAHA EXPO, savunma, havacılık ve uzay sanayiinin geleceğini şekillendiren bu yenilikçi çözümlerle Türkiye’yi uluslararası arenada temsil edecek.

Robot süpürge yangın çıkardı, airfryer'lar da tehlike altında: Uzmanlardan önemli uyarılar! Robot süpürge yangın çıkardı, airfryer'lar da tehlike altında: Uzmanlardan önemli uyarılar!

Kaynak: Anadolu Ajansı