Teknopark Ankara ve İvedik Organize Sanayi Bölgesi 52 firmayla SAHA'ya çıkıyor! Teknopark Ankara ve İvedik Organize Sanayi Bölgesi 52 firmayla SAHA'ya çıkıyor!

Endonezya Sanayi Bakanı Agus Gumiwang Kartasamita, Apple’ın yeni iPhone modelini ülkede satabilmesi için bazı önemli gereksinimlerin yerine getirilmesi gerektiğini belirtti. Bakan, özellikle yerel yatırım ve sertifikaların yenilenmesinin şart olduğunu vurguladı.

Yerli İçerik Şartı: Yüzde 40 Yerli Bileşen

Bakan Kartasamita, Apple'ın "Yerli İçerik Seviyesi" sertifikasını yenilemediğini ve bu belgenin yeni satışlar için zorunlu olduğunu açıkladı. Sertifikaya göre, ülkede satılan ürünlerin en az %40'ının yerli bileşenlerden oluşması gerekiyor. Apple'ın mevcut sertifikasının süresi dolmuş durumda ve henüz yenilenmedi.

Yatırım Sözünün Arkasında Eksiklikler

Apple’ın Endonezya'daki yatırım taahhüdünde de eksiklikler bulunuyor. Şu ana kadar teknoloji devi, ülkede 94,5 milyon dolarlık yatırım yapmış olsa da, söz verilen tutar 109,6 milyon dolar. Aradaki fark büyük olmasa da, Apple’ın bu açığı kapatması gerektiği belirtiliyor. 

Kaynak: Haber Merkezi